Inepta propagandă a stângii spera ca Iranul să-l bată pe Trump. Trist, n-au nimerit-o nici de data asta!


Inepta propagandă a stângii spera ca Iranul să-l bată pe Trump. Trist, n-au nimerit-o nici de data asta!

Armata iraniană este jalnică, asta s-a văzut la prima tentativă de confruntare cu Statele Unite. Însă, la fel de jalnici s-au dovedit a fi și adversarii președintelui Trump, în frunte cu presa “liberală“ și “progresistă“, denumirea sub care se ascunde o penibilă propagandă stângistă.

Vă mai amintiți cum proroceau ei dezastrele, imediat după lichidarea lui Suleimani?

- Va fi haos în Orientul Mijlociu

- Începe al treilea război mondial

- România va fi țintă pentru Iran, iar alianța cu SUA a distrus milenarele legături dintre poporul român și perși (cine nu crede că s-au scris asemenea prostii, nu are decât să o citească pe Alina Mungiu Pippidi)

- Trump nu are nici un plan, habar nu are ce face

În ce situație suntem acum? Iranul n-a reușit să atingă nici un militar american, dar a doborât un avion civil care circula pe o rută aeriană frecvent folosită, omorând 176 de persoane. Alți 40 de iranieni au murit în haosul de la ceremoniile funerale ale lui Suleimani. La Teheran, Erbil și în alte orașe din Iran, cetățenii au ieșit din nou pe străzi, protestând împotriva dictaturii ayatolahilor. Plus câteva fapte pe care propaganda stângă le ignoră atunci când scrie despre Iran: economia acestei țări s-a prăbușit sub povara sancțiunilor. PIB-ul a scăzut cu peste 9%, exporturile de petrol s-au redus cu mai mult de două treimi (cifrele exacte sunt imposibil de stabilit, fiindcă Iranul vinde carburanți ca un contrabandist, de la navă la navă), inflația a sărit de 35%, iar prețul cărnii s-a dublat. Dezastrul economic a accentuat furia iranienilor împotriva dictaturii.

Inepta propagandă anti-Trump s-a năpustit să-l sfâșâie pe președintele SUA după lovitura bine țintită împotriva lui Suleimani. Și nu mă refer doar la presa “liberală“ din SUA, ci și la cea din România, care a rostogolit în țară 99% din tezele neoficiale ale Kremlinului. De exemplu, această propagandă susține că scutul de la Deveselu, menit să apere România de rachetele balistice iraniene, ne-a făcut țintă și pentru Moscova, și pentru Teheran. Că România nu ar trebui să mai cheltuiască banii pentru Apărare, ci pentru altceva..., fiindcă nu are de ce să se teamă de rușii cei foarte prietenoși. Că regimul de la Teheran e încă de pe vremea lui Ceaușescu prietenul poporului român, așa că a fost o greșeală că în aceste zile guvernul de la București s-a solidarizat cu Washingtonul.

Încet, încet, mai toți oamenii decenți încep să realizeze cât de falsă, goală de conținut și stupidă e propaganda stângii. Luni întregi a anunțat marea criză, sperând să distrugă astfel performanța economică a administrației de la Casa Albă. Nu a venit nici o criză. Apoi a deplâns războiul economic cu China comunistă, susținând că Statele Unite vor pierde. Nu le-a ieșit nici asta, China a capitulat. După care a inventat scandalul ucrainean – ignorând complet potențialele conflicte de interese și corupția familiei Biden - și a sprijinit necondiționat demiterea președintelui Trump. Planul lor se va prăbuși în Senat, iar sondajele arată că n-au reușit decât să-l consolideze politic pe președintele american. Iar acum, cireașa de pe tort, au anunțat cu multă bucurie al treilea război mondial, cu Iranul...

Foarte bine, felicitări propagandei stângii unite de pe toate meleagurile, din SUA în România sau de la Moscova la Berlin. Sper să o țină tot așa până la 3 noiembrie 2020, când au loc alegerile prezidențiale din SUA. Succesul e garantat. Al președintelui Trump, of course!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.