Înfricoșător: 80% din persecuțiile religioase din întreaga lume sunt îndreptate împotriva CREȘTINILOR


Înfricoșător: 80% din persecuțiile religioase din întreaga lume sunt îndreptate împotriva CREȘTINILOR

Numeroasele state care persecută creștini în mod programatic ar trebui să fie sancționate dur de politica externă a marilor puteri și a supraputerilor creștine (SUA, Rusia, Germania, Anglia, Franța, Italia, Spania, Brazilia ș.a.m.d.), susține politologul și scriitorul Dan Pavel, pe Facebook, după ce raportul ministerului de Externe al Marii Britanii a anunțat că nu mai puțin de 80% dintre persecuțiile religioase din întreaga lume sunt îndreptate împotriva creștinilor.

De asemenea, politologul avertizează că persecuția creștinilor nu este doar opera unor state sau guverne sau a unor regimuri totalitare: ”Este și atitudinea societății civile din statele menționate”.   

Podul.ro vă prezintă postarea lui Dan Pavel.

”Pe la sfîrșitul lui 2018, ministerul de externe al Marii Britanii anunța că a lansat la nivel mondial un studiu cu privire la persecuțiile religioase în lume. Acum, s-a publicat raportul respectivei investigații. S-a descoperit că 80% din persecuțiile religioase în lume sunt împotriva creștinilor. Și nu doar simple persecuții, ci arderea bisericilor creștine sau aruncarea lor în aer, desecrarea cimitirelor creștine, marginalizarea și alungarea creștinilor, precum și uciderea lor individuală sau crimele colective (genocid), crime împotriva umanității.

Cine sunt persecutorii? În ce state se petrec asemenea atrocități?

Lista este lungă: Arabia Saudită, China, Pakistan, Nigeria, Algeria, Egip, Siria, Irak, Iran, teritoriile palestiniene, Iran, Qatar, Turcia, Libia, Yemen, Sudan, Filipine ș.a.m.d. Iar faptele merită cunoscute de cei care nu au aflat pînă acum de aceste persecuții sau cărora nu le-a păsat.

Scriu de ani de zile despre aceste persecuții (după cum am scris și despre persecutarea altor religii ori credincioși). Politica externă a marilor puteri și a supraputerilor creștine (SUA, Rusia, Germania, Anglia, Franța, Italia, Spania, Brazilia ș.a.m.d.), ca și a statelor creștin mici și mijlocii ar trebui să ia în seamă asemenea încălcări ale drepturilor omului. Persecutorii creștinilor și criminalii nu ar mai trebui să primească asistență de tot felul, nici ajutor militar, nici investiții, etc.

Cei care îi persecută pe creștini ar trebui sancționați, nu doar cei care sprijină organizațiile teroriste ori care fabrică pe ascuns arme de distrugere în masa – sunt zeci de modalități. Dacă sunt luați la întrebări, cei care îi persecută pe creștini nici măcar nu au curajul să-și asume responsabilitatea (cu excepția teroriștilor ISIS sau Al Qaeda).

Există tot felul de imbecili care se întreabă pe rețelele de socializare de ce ar mai trebui să ne pese de genocidul armean de acum un secol. Or, este simptomatic că Turcia nu recunoaște încă genocidul armean (sau omorîrea grecilor ori a asirienilor), dar continuă să îi persecute pe creștini în zilele noastre.

Persecuția creștinilor nu este doar opera unor state sau guverne sau a unor regimuri politice totalitare. Este și atitudinea societății civile din statele menționate”, scrie Dan Pavel.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.