Inspecția judiciară îl HĂITUIEȘTE pe procurorul militar care anchetează JANDARMII pentru violențele din 10 august


Inspecția judiciară îl HĂITUIEȘTE pe procurorul militar care anchetează JANDARMII pentru violențele din 10 august

Inspecția Judiciară (IJ), condusă de Lucian Netejoru – beneficiarul unui ordonanțe de urgență, date de guvernul Dăncilă, pentru a-și păstra postul din fruntea IJ – a declanșat cercetarea disciplinară împotriva procurorilor Bogdan Ciprian Pîrlog şi Sorin Marian Lia.

Pârlog este procurorul militar care a deschis dosarul violențelor jandarmilor de la mitingul din 10 august.

Acum, Pârlog este cercetat disciplinar de către IJ urmare a sesizării unei alte instituții controlate de oamenii favorabili PSD, respectiv Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Procurorii de la SIIJ se plâng că procurorul militar ar fi încălcat Codul deontologic prin afirmații făcute la consultările președintelui Iohannis cu asociațiile de magistrați.

În plus, șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, i-a făcut plângere penală lui Pârlog, plângere care va fi anchetată de către SIIJ.

Procurorul militar Bogdan Pârlog candidează, în prezent, la șefia SIIJ, post rămas liber după plecarea lui Gheorghe Stan la CCR.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.