Inspecția Judiciară pune tunurile pe DIICOT Craiova. E anchetat modul în care instituția a abordat oroarea de la Caracal

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu și a demarat vineri o anchetă cu privire la posibilele abateri disciplinare în legătură cu modul în care DIICOT Craiova a instrumentat dosarul vizând dispariţia Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

"Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care DIICOT – ST Craiova a instrumentat dosarul vizând dispariţia a două persoane. Menţionăm că etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competenţa Inspecţiei Judiciare fiind „de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor”, a anunțat Inspecția Judiciară.

Felix Bănilă, șeful DIICOT, a anunțat încă de miercuri că dosarul crimelor de la Caracal a fost preluat de structura centrală de la serviciul teritorial Craiova. Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispariţiei celor două adolescente, a fost audiat aproape 9 ore la sediul DIICOT, în noaptea de joi spre vineri, el menţinându-şi declaraţia anterioară potrivit căreia le-ar fi ucis pe fete.

Amintim faptul că joi, 1 august, Consiliul Superior al Magistraturii l-a suspendat din funcție pe procurorul Cristian Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, cel care a întârziat intrarea în locuința lui Gheorghe Dincă. Anterior, Inspecția Judiciară demarase cercetarea disciplinară și ceruse suspendarea lui Popescu pe care îl acuzase de exercitarea funcției cu gravă neglijență.