Ioana Constantin: Există parlamentari care fac alergie când aud de alegerea primarilor în două tururi!


Ioana Constantin: Există parlamentari care fac alergie când aud de alegerea primarilor în două tururi!

Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, a reacționat dur după ce a fost respinsă miercuri introducerea pe ordinea de zi a proiectului PMP pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, acest proiect fiind cel mai avansat în cadrul procedurii parlamentare.

Astfel, Ioana Constantin a spus că "există o categorie de parlamentari care fac alergie când aud de 2 tururi de scrutin și de 300 de parlamentari".

Declarația Ioanei Constantin:

"Baronii tot pică!

În Parlamentul României există o categorie de parlamentari care fac alergie când aud de 2 tururi de scrutin și de 300 de parlamentari. Azi, au făcut o criză de lașitate și de servilism și au respins introducerea proiectului pe ordinea de zi pentru a fi votat. Baronii sunt apărați de parlamentarii cărora le aduc voturile prin rețeaua de primari.

PMP are cel mai avansat proiect pentru revenirea la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin. Azi trebuia doar pus pe ordinea de zi și votat.

Primarii aleși cu 7% sau 9% în municipii reședință de județ vor continua să rămână realitate și la localele dn 2020, dacă Guvernul nu va asuma răspunderea pe o astfel de ordonanță de urgență, după ce majoritatea parlamentară a respins laș această propunere.

PMP va continua să se bată pentru revenirea la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.