Ioana Constantin o îndeamnă pe Oana Bogdan să ia cursuri de economie: Și Iliescu spunea că "proprietatea privată e un moft"


Ioana Constantin o îndeamnă pe Oana Bogdan să ia cursuri de economie: Și Iliescu spunea că "proprietatea privată e un moft"

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Ioana Constantin, a comentat vineri, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, în legătură cu noua postare controversată a fostei roți motrice a formațiunii politice conduse de Dacian Cioloș, PLUS, și anume Oana Bogdan, care și-a dat demisia pe 23 octombrie din partid.

CITIȚI ȘI: Nou delir comunistoid al Oanei Bogdan! Fosta ”roată motrice” a Plus prezintă scenarii bolșevice vizând renunțarea la PROPRIETATE

Înainte de demisia din PLUS, Oana Bogdan a făcut mai multe afirmații referitoare la desființarea proprietății private și la renunțarea la viața de cuplu în favoarea traiului în grup.

Acum, Oana Bogdan a venit cu un nou scenariu utopic, preluat de la un parlamentar de stânga din Danemarca, prin care propune ca în zece ani toate produsele să fie transformate în servicii, să nu se mai dețină nimic, dreptul la proprietate fiind din nou ținta fostei membre PLUS. 

Astfel, Ioana Constantin i-a recomandat Oanei Bogdan să frecventeze cursurile de economie și a reamintit că și fostul președinte bolșevic al României, Ion Iliescu, considera că "proprietatea privată este un moft". Moderatoarea emisiunii a replicat că deși Oana Bogdan desconsideră dreptul la proprietatea privată, ea deține totuși o casă. În acest context, Ioana Constantin a atras atenția că mulți politicieni de stânga dispun de o situație materială foarte bună și își etalează bogăția, în timp ce se pretind solidari cu cetățenii care trăiesc în sărăcie.

Ioana Constantin: Oamenii ăștia de stânga au și ei preocupările lor. Sunt mai mulți la nivel global. Oana Bogdan este doar reprezentantul local. Dar pornind de la Iliescu cu "proprietatea privată e un moft", ca să cităm aproximativ, până la Oana Bogdan care ne spunea să trăim în grupuri sau cum voia dânsa să trăim, iar acum să nu mai deținem nimic, eu aș spune să-și editeze postarea și să scrie ca prim paragraf "nu dețin educație financiară", "nu dețin educație economică"

Moderatoare: Știți că deține o casă... 

Ioana Constantin: Da. Stânga e plină de surprize financiare. Așa și doamna Hillary Clinton era de stânga, dar pe partea financiară stătea bine. La fel și în România doamna Dăncilă își etala toate bijuteriile și toate ceasurile, dânsa fiind reprezentant al partidului de stânga. Și la nivel european sunt tot felul de socialiști de caviar. Cam despre asta este stânga, deloc preocupată de nevoile reale ale societății. Doamna Oana Bogdan poate să fie fericită că trăiește într-o societate liberă care respectă democrația și care respectă proprietatea privată și care respectă libertatea de exprimare și o lăsăm să-și exprime astfel de utopii în spațiul public, mai glumim pe seama lor, dar nu ar strica să meargă la niște cursuri de economie

Redăm postarea controversată a Oanei Bogdan:

"Vă provoc azi, în prima zi a anului, să ne gândim la scenarii pentru #viitor (nu sunt membra nici unui partid politic 😉).

"Bine ați venit în anul 2030. Nu dețin nimic. Nu dețin o mașină. Nu dețin o casă. Nu dețin aparate sau haine. Tot ceea ce consideram în trecut un #produs a devenit acum un #serviciu: transport, cazare, mâncare și toate lucrurile de care avem nevoie în viața noastră de zi cu zi.

>>> #Transport. Nu mai are nici un sens să deținem mașini, când putem apela la vehicule fără șofer care ajung la noi în câteva minute.

>>> #Cazare. Banii de chirie îi câștig subînchiriind spațiul în care trăiesc (sau o parte din el) atunci când nu am nevoie de el (sunt la muncă sau plecat din oraș).

>>> #Mâncare. Uneori am chef să gătesc. Echipamentul necesar este livrat în câteva minute. De când transportul e gratuit, nu mai are sens să ții în casă ustensile de bucătărie. Le închiriezi când ai nevoie de ele.

>>> #Cumpărături. S-au transformat în alegerea lucrurilor de folosit, pe care le închiriez. Uneori aleg eu, alteori vreau ca algoritmul să o facă pentru mine.

Toate astea au făcut posibilă #economia #circulară. Când produsele devin servicii, nimeni nu mai e interesat de obiecte care nu țin mult. Totul e gândit să fie durabil, reparabil și reciclabil. Folosim energie curată și metode de producție curate. Nimeni nu îndrăznește să se atingă de ariile naturale protejate, pentru că suntem toți conștienți de valoarea lor în calitatea vieții noastre. În orașe sunt spații verzi, plante și arbori peste tot.

De când AI și roboții au preluat o mare parte din munca noastră, avem timp să mâncăm bine, să dormim bine și să petrecem timp cu alți oameni. Avem mai mult #timp de gândire, de creare și de dezvoltare.

#Viața noastră este mult mai bună decât cea de acum zece ani, când devenise atât de clar că nu puteam continua cu același model de creștere, care generase boli ale stilului de viață, schimbări climatice, criza refugiaților, degradarea mediului, orașe congestionate, poluarea apei, poluarea aerului, tulburări sociale și șomaj".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.