Ioana Constantin: "Să începem cu eliminarea pensiilor speciale pentru politicieni! Este inacceptabili să spunem că nu există o soluție!"


Ioana Constantin: "Să începem cu eliminarea pensiilor speciale pentru politicieni! Este inacceptabili să spunem că nu există o soluție!"

Secretarul adjunct al PMP, Ioana Constantin, subliniază, din nou, necesitatea impozitării pensiilor speciale aflate deja în plată, respectiv eliminarea pensiilor speciale ce urmează să fie plătite. Astfel, Ioana Constantin propune să se înceapă cu tăierea pensiilor speciale ale parlamentarilor și primarilor. 

Totodată, Ioana Constantin invocă cel mai sugestiv exemplu privind lipsa de dreptate din sistemul de pensii: fostul procuror comunist Gheorghe Bălășoiu încasează lunar de la statul român o pensie specială de aproximativ 70 de mii de lei net.

Ioana Constantin, pe Facebook: "Pensiile speciale au fost create de politicieni, de politicienii PSD mai exact. Acum ne explică sobru tot ei cum ele nu se pot elimina fiindcă e neconstituțional. Hai, curaj și voință politică!

Pensiile speciale în plată trebuie impozitate la nivelul părții necontributive fiindcă CCR a explicat deja că acestea nu pot fi eliminate, iar pensiile speciale care urmează să fie date trebuie eliminate. Singurii care merită pensii speciale sunt cei care și-au riscat sau își riscă viața pentru țară. Un veteran de război merită pensie specială! Partidul Mișcarea Populară are în Parlamentul României proiect de eliminare a pensiilor speciale. Hai să începem cu cele ale politicienilor: parlamentari și primari.

Este inacceptabili să spunem că nu există o soluție pentru a restabili dreptatea în sistemul de pensii. O pensie de 70.000 este o bătaie de joc la adresa tuturor celor care au muncit zeci de ani".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.