Ioana Constantin sare în apărarea tinerilor după bolșevismele elucubrate de Teodorovici: Cum să rămână tinerii în România în condițiile acestea?! Nu ai cum să scoți comunismul din PSD-iști, oricât ar evolua lumea!


Ioana Constantin sare în apărarea tinerilor după bolșevismele elucubrate de Teodorovici: Cum să rămână tinerii în România în condițiile acestea?! Nu ai cum să scoți comunismul din PSD-iști, oricât ar evolua lumea!

Ministrul Finanțelor Eugen Orlando Teodorovici a mai născocit o idee halucinantă. După ce a dat vina pe studenți că nu mai sunt bani la buget și a propus tăierea gratuității la transportul feroviar, Orlando a declarat că este de părere că tinerii ar trebui să fie obligați să rămână după terminarea facultății un număr de ani de zile în România pentru că statul român investește în ei. 

"Săptămâna aceasta o să fie o discuție. Eu am propus să fie o discuție transparentă, ca oamenii să vadă exact ce se discută. (...) De ce nu întrebăm și discutăm cu studenții: continuăm să sprijinim această zonă, dar, după terminarea facultății nu cumva ar fi corect din toate punctele de vedere ca studenții un număr de ani de zile să lucreze în România după terminarea facultății? Nicăieri în Europa nu este o astfel de formă. Nu. Statul român investește foarte mult în studenți, dar după aceea marea lor parte se duc... (să muncească în afară țării n.red.).

Se dau acele credite, împrumuturi pe termen lung pentru studenți. Și poate ar trebui să punem asta în balanță, nu cumva ar trebui ca după terminarea studiilor, statul investind în tine, în facilități pe transport, în școală ...Și poate găsim scheme de finanțare să încurajăm studenții să-și facă ce au de făcut și mai bine", a spus ministrul Finanțelor la Antena 3.

În acest context, secretarul adjunct al PMP, Ioana Constantin, l-a criticat virulent pe Orlando atrăgând atenția că este nici mai mult, nici mai puțin decât un comunist care nu înțelege că tinerii, din păcate, au numeroase motive pentru care pleacă din România. Ioana Constantin enumeră motivele pentru care tinerii pleacă din România în următorul comunicat:

"Pe ritmuri de faliment, Orlando de la discoteca socialistă se întreabă dacă nu cumva ar fi corect ca studenții să rămână să lucreze în țară niște ani după terminarea facultății. Nu ai cum să scoți comunismul din oamenii ăștia, oricât ar evolua lumea.

Orlando e acel ministru care a depășit planul de împrumuturi de pe piețe externe, e ministrul care ne-a împrumut în euro pe 30 de ani la dobânzi uriașe. Desigur, măi Orlando, niște comuniști ca voi ar fi în stare să închidă granițele și să ne țină pe toți cu forța aici ca să putem să plătim taxe și impozite din care voi să faceți pomeni și risipă.

Cum să rămână tinerii în țară când nici măcar un card de sănătate nu funcționează, când nu avem o autostradă cap-coadă de calitate, când în tren ești ca într-o saună mobilă, iar în spitale a devenit un act de curaj să calci?! Cum să nu plece când văd că Andrușca și Dăncilă pot să fie miniștri în țara asta?!

Măi Orlando, 15% din tinerii din România nu au loc de muncă, iar România are a 3-a cea mai mare rată a abandonului școlar din UE.

Nu ai cum să scoți comunismul din oamenii ăștia, oricât ar evolua lumea. După ce au propus o lege prin care părinții să-și bage copiii la pușcărie dacă nu au grijă de ei, acum (din nou) vor să țină cu forța tinerii în țară. 
#ladiscotecă", a precizat Ioana Constantin. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.