Iohannis anihilează propaganda comunistă care laudă China pentru faptul că vrea să construiască un spital în 6 zile: "La noi funcționează un sistem democratic"

Autoritățile locale din Wuhan, orașul din China de unde s-a răspândit cu repeziciune pneumonia cauzată de un nou tip de coronavirus, au dat ordin pe 23 ianuarie ca în șase zile să fie construit un spital special unde să fie tratați exclusiv acești pacienți.

Propaganda comunistă, inclusiv în România, a început să aplaude faptul că respectivul spital va fi construit în șase zile, dar președintele Klaus Iohannis a atras atenția românilor că într-o democrație durează mai mult, întrucât există niște reguli europene, "se pregătește documentația, după care se fac licitațiile și se caută finanțările respective".

Cu toate acestea, Iohannis a subliniat că proiectul spitalelor regionale promise de PSD a durat prea mult.

Jurnalist: Autoritățile din Wuhan și-au propus să construiască un spital pentru pacienții afectați de coronavirus într-o săptămână, în șase zile am înțeles. Cum ar fi posibil ca statul român să grăbească procedurile de construcție a unui spital, având în vedere că la noi durează ani de zile?

Klaus Iohannis: Sunt proceduri total diferite. În China, după cum poate știți, funcționează un sistem autocrat care dispune și execută, iar la noi funcționează un sistem democratic, cu reguli europene, care pregătește documentația, după care se fac licitațiile și se caută finanțările respective. Și în acest fel la noi durează mai mult. Recunosc că pentru spitalele regionale a durat prea mult până acum și sper să găsim forme de accelerare a procedurii.