Iohannis condamnă manipulările PSD pe tema coronavirusului: ”Unele persoane dau dovadă de iresponsabilitate făcând declarații alarmiste de natură să sperie cetățenii”

Președintele Klaus Iohannis a susținut luni o conferință de presă luni în cadrul căreia a anunțat convocarea CSAT miercuri, la ora 14, pentru a discuta măsurile necesare în cazul unei posibile epidemii de coronavirus în România. Totodată, Iohannis a condamnat intervențiile lui Marcel Ciolacu și Victor Ponta, care s-au folosit politic de tema epidemiei cu coronavirus cu scopul de a discredita ideea alegerilor anticipate. (detalii AICI)

Am decis să convoc Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru miercuri, 26 februarie, ora 14, pentru informare privind măsurile concrete privind monitorizarea și managementul unor potențiale cazuri de infecție cu nou coronavirus, precum și strategia de combatere a unei potențiale epidemii la nivel național. 

”Fac un apel la politicieni să nu speculeze această situație în mod oportunist. Am observat deja mai multe luări de poziție prin care unele persoane dau dovadă de iresponsabilitate făcând declarații alarmiste de natură să sperie cetățenii. Le cer să înceteze imediat cu această atitudine.”, a declarat Iohannis.

Președintele a dat asigurări că autoritățile au luat deja măsurile necesare pentru a preveni contaminarea și îi îndeamnă pe cetățenii români la calm, informare corectă și respectarea sfaturilor și normelor de igienă oferite de către medici.

”Autoritățile române au luat măsurile care se impun pentru a preveni contaminarea, dar trebuie să insiste pe măsurile de comunicare eficientă și informare corespunzătoare a populației. Fac un apel la calm pentru cetățeni și îi îndemn să se informeze corect, să urmeze sfaturile pe care le oferă medicii pentru a se proteja. Fac un apel la mass-media să evite senzaționalul și știrile care pot genera și amplifica sentimentul de panică.”, a mai afirmat el.