Iohannis detonează ”taxa pe lăcomie”: E LĂCOMIA PSD-iștilor de a lua bani mai mulți! Efecte dezastruoase


Iohannis detonează ”taxa pe lăcomie”: E LĂCOMIA PSD-iștilor de a lua bani mai mulți! Efecte dezastruoase

Președintele Klaus Iohannis a lansat, miercuri, un nou atac dur la adresa Guvernului Dăncilă avertizând că la adăpostul puțin spus controversatei taxe ”pe lăcomie” se află, în realitate, ”lăcomia PSD-iștilor de a lua bani mai mulți”.

De asemenea, șeful statului susține că impunerea unei astfel de taxe va da peste cap întreaga economie, dar și bugetele tuturor românilor. Podul.ro vă prezintă cele mai importante declarații ale lui Klaus Iohannis.

Noi taxe și impozite

"Cu toţii am aflat probabil, majoritatea cu surprindere, că Guvernul pregăteşte Ordonanţă de urgenţă pentru a introduce noi taxe şi impozite. Acest lucru mă duce cu gândul la o afirmaţie făcută de premier în discursul după aprobarea Guvernului din Parlament- cel inaugural, nu e cazul să citez, dar spunea că nu vom introduce noi impozite şi taxe. Iată că introduce. Această ordonanţă nu a fost discutată cu parteneri din mediul economic sau instituţional. Acest proiect nu are o analiză. Proiectul aruncă în haos economia".

”Lăcomia PSD-iștilor de a lua bani mai mulți”

"Se introduc schimbări, modificări, fără consultări, fără o analiză de fundamentare. Se introduce un nou concept, <taxa din lăcomie>. E lăcomia pesediştilor de a lua bani mai mulţi şi a-i gestiona cum consideră. Aceste lucruri vor da peste cap toată economia şi vor da peste cap bugetele tuturor românilor. Fac apel la guvern să se răzgândească, să o pună în discuţie, să o analizeze cu sindicate şi patronate".

Efectele unei taxe pe lăcomie

"Singurul rezultat pe care îl puntem ghici acum este că vom plăti cu toţii mai mult pentru curent şi gaz. Alt rezultat nu văd acum. În acelaşi timp, am primit asigurări de la cei responsabili în telecomunicaţii în domeniul că această chestiune îi va afecta şi pe ei şi vom plăti mai mult la telefon. Deci pe scurt ne aşteptăm ca toate să se scumpească".

”Este clar că nu sunt bani la buget”

"Concluzia e că nu au bani, nu ştiu cum să facă rost de bani şi inventează impozite şi taxe. Total eronată această abordare. (...) Ordonaţa e un motiv îngrijorare pentru toţi românii, pentru că aici se dă ordonanţă sau este în pregătire ordonanţa, care va face viaţa românilor mai scumpă. (...) Dacă PSD a anunţat acum câteva luni de zile că nu va introduce noi impozite şi taxe şi acum, la sfârşitul anului, vine cu o OUG intitulată fel de fel, fiindcă se amestecă fel de fel de lucruri pentru a lua bani din economia privată, este clar că nu sunt bani la buget", a mai spus Iohannis, citat de Mediafax.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.