Iohannis vrea alegeri anticipate, dar situația politică actuală reprezintă o piedică: "Au loc reașezări și în partidele politice"

Președintele Klaus Iohannis a susținut marți o declarație de presă. Întrebat în legătură cu alegerile anticipate, Klaus Iohannis a spus că sunt o soluție bună, dar nu se pot stabili acum condițiile pentru a se atinge acest obiectiv, întrucât partidele se reașază după alegerile prezidențiale. 

Jurnalist: Considerați că alegerile anticipate ar putea fi declanșate înainte de vara anului viitor, eventual printr-o comasare cu alegerile locale, în primăvară?

Klaus Iohannis: Eu am declarat și rămân pe această declarație. Alegerile anticipate sunt o soluție bună și ar fi de dorit să se ajungă la alegeri anticipate. Însă acum este încă prea devreme ca să ne exprimăm asupra unui termen. Vedeți că au loc reașezări și în partidele politice.

Trebuie să avem un pic de răbdare până când lucrurile se reașază un pic. Voi relua discuțiile mele cu liderii politici și la final voi concluziona în ce măsură se pot realiza sau se pot realiza repede alegeri anticipate.