Ion Caramitru l-a certat pe fiul său, Andrei Caramitru, pentru "o scăpare inadmisibilă"


Ion Caramitru l-a certat pe fiul său, Andrei Caramitru, pentru "o scăpare inadmisibilă"

Actorul Ion Caramitru a declarat la emisiunea „În fața ta” de la postul de televiziune Digi24 că și-a certat fiul, pe Andrei Caramitru, consultant financiar și consilier al președintelui USR Dan Barna, care a comparat plecarea românilor în străinătate cu Holocaustul. Ulterior, economistul și-a cerut scuze public pentru gafa făcută.

Andrei a exagerat mult, eu l-am certat și pentru o scăpare inadmisibilă pentru un om de 43 de ani cu educația lui. În febrilitatea asta care îl agită și care nu e de bun augur, după părerea mea, pentru că a trebuit să se dedubleze puțin, să se îndepărteze de sine și să aibă o deschidere mai largă, a folosit total impropriu un cuvânt care spune un singur lucru: Holocaust. Ceea ce a fost o gafă de proporții cosmice, a spus Ion Caramitru.

„L-am mai certat pe fiul meu și pentru alte exagerări. El este o eminență privilegiată în ceea ce privește analizele economice la cel mai acut simț științific pe care îl poate oferi cineva astăzi în România. Analiza lui economică vizavi de ce se întâmplă în România este perfectă. S-a orientat, pentru că a venit în România, plecând dintr-o carieră care i-ar fi asigurat un venit de milioane, de zeci de milioane de euro, poate, în lume să trăiască unde voia el, să își ia iahturi, avioane, sau nu știu ce, să vină în România lângă familia lui și să facă ceva pentru țara asta. Și să se izbească aici de tot ce se întâmplă, de toată această minciună sfruntată pe care o trăim”, a mai zis Ion Caramitru.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.