Ion Iliescu, băgat în corzi de Augustin Lazăr. Dosarul Revoluției a fost FINALIZAT


  • Podul
  • Feb 26, 2019 22:20
  • 4907
Ion Iliescu, băgat în corzi de Augustin Lazăr. Dosarul Revoluției a fost FINALIZAT

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat că dosarul Revoluţiei este finalizat de către procurori şi că în scurt timp aceştia vor da o soluţie.

"Anul acesta vor fi 30 de ani de la Revoluţie şi dosarul e la finalizare, în timp scurt vom avea o soluţie. Au făcut colegii noştri un mare efort să administreze o cantitate mare de probaţiune, mi-au fost toate trimise, între documentele SRI şi MApN. Sunt impresionante acele documente, s-a stabilit o stare de fapt bazată pe probe certe. (...) E impresionantă redarea acelor evenimente, aceste documente nu au fost cunoscute de anchetatorii care au lucrat în dosar (...) Mă abţin să comentez nume, unele sunt în viaţă, altele nu, însă faptele lor au fost clarificate şi e foarte important ca românii să-şi cunoască istoria, adevărul despre Revoluţia română, despre cei care au murit pentru valorile europene, e impresionant acest fapt", a declarat Augustin Lazăr, marți seară, la Realitatea Tv.

Potrivit mediafax.ro, pe 21 decembrie 2018, procurorii Secţiei militare din Parchetul Generel anunţau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu, în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989. Ion Iliescu, membru şi preşedinte al C.F.S.N., Gelu Voican Voiculescu, membru C.F.S.N. şi fost vice prim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu, fost membru CFSN, sunt acuzaţi în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 de infracţiuni contra umanităţii.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.