Ipocrizia în politică se învață la sediul de partid


Ipocrizia în politică se învață la sediul de partid

Ipocrizia politicienilor români este întrecută doar de cea a electoratului care îi reprezintă. Zilele trecute am trăit din nou un episod care daca n-ar fi de plâns, ar fi de râs.

Prima dată a apărut ideea blatului între PNL și PSD pentru a îngropa definitiv cele 2 tururi pentru alegerea primarilor. O discuție binevenită și o dezbaterea obiectivă, care a clarificat multe nuanțe ale problemei. Doar că cine a fost cel mai supărat și mai vocal din cauza presupusului blat? Dacian Cioloș, fostul premier, care timp de un an de zile, cât a guvernat, a găsit toate motivele posibile pentru a nu da OUG pentru 2 tururi sau pentru a nu-și asuma răspunderea. Un politician care a făcut jocul PSD timp de un an de zile și care a adus PSD la un scor fără precedent, pe toate segmentele. Dar Cioloș găsește oportun, la o săptămână după ce două sondaje de opinie dau partidul său la 3%, să se rățoiască la Orban pentru lipsă de responsabilitate!

Dar asta nu e tot! Dacian Cioloș, reprezentantul unui partid care nu este nici măcar în Parlamentul României, iese ieri și anunță că el vrea la guvernare, că trebuie să se implice și oarecum să se asigure că noul guvern PNL își face treaba. Nu-i așa că vă simțiți ca în celebrul vers „I feel like the color blue”? Domnul Cioloș a uitat că acum 3 luni de zile a refuzat, împreună cu USR, să intre la guvernare, pentru că experiența anului 2015 îl învățase că cheia succesului e să stai pe margine și să-l înjuri pe ala care face ceva.

Lăsând la o parte discursul de campanie al domnului Cioloș, care este nevoit să facă valuri pentru a-l crește pe candidatul de la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, corul adoranților care au sărit să atace PNL și să susțină discursul halucinant al lui Cioloș este de neoprit. Ipocrizia nucleului dur al acestei alianțe o depășește cu mult pe cea a lui Cioloș. Dacă fostul premier este calculat și orice ieșire publică urmărește un plan clar, prin care PLUS încearcă să ia fața USR, haita bezmetică a celor care se aliniază în spatele declarațiilor cioloșiste jignește, amenință și în general face ce știe cel mai bine: te prostește pe față.

Acum se văd cei 7 ani în politică. Cine ne vorbește de toleranță, respect, educație durabilă și standarde europene? Cel care are cea mai agresivă și obraznică gașcă de comunicatori. Cum îi crești, așa îi ai. Și ce văd acasă, transmit mai departe, în lume.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.