ÎPS Teodosie i-a cazat pe cei mai mari patrologi ai Europei deasupra unui... bordel!


ÎPS Teodosie i-a cazat pe cei mai mari patrologi ai Europei deasupra unui... bordel!

Teologul, scriitorul şi traducătorul Cristian Bădiliţă – doctor în teologie la Sorbona și exponent al mişcării monarhiste autohtone – relatează de o manieră puțin spus spumoasă, în ”Adulmecări. Jurnal din Groape”,  o inedită tărășenie petrecută în toamna lui 2008, când a organizat, la Constanța, un congres internațional, ”Patristică și ecumenism”, eveniment la care au participat cei mai aleși patrologi din Europa.

Nici mai mult, nici mai puțin, Bădiliță dezvăluie că ÎPS Teodosie – l-am numit pe întâistătătorul Arhiepiscopiei Tomisului, urmărit penal de DNA – i-a cazat pe distinșii oaspeți, între care preoți și călugărițe, într-un hotel deținut de controversatul Radu Mazăre (actualmente fugit în Madagascar, pentru a scăpa de brațul legii), în subsolul căruia funcționa un... bordel! Vă prezentăm relatarea lui Cristian Bădiliță. Textul integral poate fi citit AICI

Cei mai aleși patrologi din Europa, preoți și călugărițe

”Tot de la telejurnal aflu că DNA a cerut arest la domiciliu pentru arhiepiscopul Teodosie. Acum zece, doisprezece ani am ţinut câteva conferinţe la Universitatea din Constanţa, invitat de ÎPS Teodosie. Am dormit chiar la reşedinţa lui, peste drum de Cazino. E un om civilizat, respectuos, contrar altor mitocani din Sinod. Împătimit de muzica bizantină (trimite preoţi să copieze manuscrise vechi la Biblioteca Academiei), bun cunoscător al Noului Testament, teolog conştient de limitele sale şi călugăr după tipic. În toamna lui 2008 am organizat la Constanţa un congres internaţional, Patristică şi ecumenism (volumul a fost publicat în colecţia ‹Pontus Euxinus› de la Beauchesne, Paris), la care am invitat nume ‹pe sprânceană›, de la Monique Alexandre şi Lorenzo Perrone până la Angelo di Berardino şi Andrew Louth. De partea ştiinţifică m-am ocupat eu; de partea organizatorică (transport, cazare, masă, excursie la Mânăstirea Ioan Casian) s-au ocupat arhiepiscopul şi locotenenţii săi.

Bordelul de sub hotelul lui Mazăre

Am fost cazaţi la hotelul Oxford, lângă Universitate. În prima noapte, pe la ora unu, patul a început să vibreze din cauza bubuielilor care veneau de la subsol. În acelaşi timp auzeam vociferări pe hol. Ce se întâmplase? Ysabel de Andia, văzând că tipa de la recepţie nu intervine, a coborât la subsol, unde s-a pomenit faţă în faţă cu o trupă de tipe dezbrăcate, unele ‹exersând la bară›, altele ondulându-şi, lasciv, şoldurile spre deliciul publicului masculin. Consternată Ysabel a venit să mă anunţe că ‹pleacă imediat la Paris›. Nu ştiam dacă să urlu de furie ori să râd în hohote. Cei mai aleşi patrologi din Europa (între care preoţi şi călugăriţe), participanţi la un congres despre Părinţii Bisericii, organizat de arhiepiscopia Tomisului, fuseseră cazaţi deasupra unui bordel! Dimineaţa l-am sunat pe ÎPS Teodosie. ‹Calul de dar nu se caută la dinţi›, mi-a răspuns pe jumătate stânjenit, pe jumătate amuzat. Întrucât cazarea noastră ‹era pe gratis› Teodosie nu putea face reclamaţii. La prânz, a doua surpriză: hotelul îi aparţinea lui... Radu Mazăre.

Guri ”colaterale” de hrănit...

La sfârşitul celor două zile de conferinţe arhiepiscopul a luat cuvântul. Nu ratase nicio intervenţie, deşi s-a vorbit doar în franceză, engleză şi italiană (iar el nu cunoaşte nicio limbă străină). Când şi-a încheiat discursul toată sala a izbucnit în aplauze şi s-a ridicat în picioare, începând cu Lorenzo Perrone. Nici mie nu mi-a venit să-mi cred urechilor: un membru al Sinodului BOR spunând cele mai normale, mai inteligente şi mai pline de miez lucruri care s-au rostit, probabil, în ultimii şaptezeci de ani pe teritoriul României! Cu acele douăzeci de minute ÎPS Teodosie şi-a răscumpărat, cel puţin pentru mine, toate furtişagurile. Am rămas bouche-bée aflând, într-o seară de taifas, că fuseseră şaptesprezece fraţi acasă. Şaptesprezece! Păi cum să nu te duci la mânăstire? Cum să nu-ţi doreşti să ajungi episcop? Când ai atâtea guri ‹colaterale› de hrănit...”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.