Iurie Reniță șterge pe jos cu rusofilul Dodon: ”E clocit, crescut și marinat la Moscova!” Cea mai oligarhică conservă rusească a devenit un dezastru național


Iurie Reniță șterge pe jos cu rusofilul Dodon: ”E clocit, crescut și marinat la Moscova!” Cea mai oligarhică conservă rusească a devenit un dezastru național

Deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) îl spulberă fără drept de apel pe rusofilul, socialistul și românofobul Igor Dodon, avertizând, în termeni duri, că acesta este este ”cea mai oligarhică conservă de origine rusească”, fiind ”clocit, crescut și marinat la Moscova” pentru a cauza dezastrul național din Republica Moldova.

De asemenea, Reniță prezintă obiectivele fundamentale și imperativ necesare ale unui viitor guvern pro-european și pro-românesc, subliniind faptul că prorusul Igor Dodon este la fel de corupt și de abject ca oligarhul fugar Vlad Plahotniuc.

Vă prezentăm clarificăriile lui Iurie Reniță:

”Tovarășul Dodon este cea mai oligarhică conservă de origine rusească. El a fost clocit, crescut și marinat acolo, la Moscova, și trimis aici. Dodon reprezintă interesele Federației Ruse. Cât e de conservă, toată lumea știe. Eu mi-am făcut datoria onest și corect față de cetățean. Nu am legături cu clanurile bandidești din care face parte atât Dodon cât și Plahotniuc.

Actualul guvern este total compromis, și sub aspect politic, și sub aspectul izolării internaționale. Nu mai vorbesc de tragedia internă. Este un dezastru național acest guvern de aceea sper că și colegii se vor alătura acestui demers al nostru (moțiunea de cenzură împotrivă Guvernului Chicu – n. red.). Categoric, Republica Moldova are nevoie de un alt guvern. Un guvern pro-european, care să promoveze valorile naționale, românești. Categoric, e nevoie de un guvern anti-Dodon și, evident, anti-ciză. Iată care sunt obiectivele majore ale noului guvern”.

Întrebat dacă va ocupa un portofoliu în viitorul guvern, deputatul Iurie Reniță a răspuns:  

”Eu sunt în Parlament. Ulterioarele perspective politice nu le-am luat în calcul. Acum e prioritar să învestim un nou guvern”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.