Japonia a lansat prima lampă cu ultraviolete care DISTRUGE coronavirusul fără să crească riscul cancerului de piele și fără să cauzeze alte probleme de sănătate


  • ACP
  • Sep 22, 2020 13:50
  • 3504
Japonia a lansat prima lampă cu ultraviolete care DISTRUGE coronavirusul fără să crească riscul cancerului de piele și fără să cauzeze alte probleme de sănătate

Un lucru știut despre noul coronavirus era că nu poate fi eliminat de lămpile cu ultraviolete, care sunt, în schimb, foarte eficiente la distrugerea majorității virușilor și bacteriilor.

Organizația Mondială a Sănătății, printre multe inexactități, lămurise încă din primăvară faptul că lămpile cu ultraviolete nu dau rezultate în lupta împotriva noului coronavirus.

Lucrul acesta a fost valabil până curând, în momentul de față fiind lansată (de o companie japoneză care produce corpuri de iluminat) prima lampă cu ultraviolete care poate elimina coronavirusul fără să crească riscul de cancer al pielii sau să producă probleme oculare, ca în cazul lămpilor prezente pe piață.

Ushio Inc. a dezvoltat, împreună cu Columbia University, lampa cu ultraviolete ”Care 222” care este foarte eficientă în lupta împotriva coronavirusului, fără să afecteze sănătatea umană.

Este de așteptat ca lampa să fie utilizată pentru dezinfectare în spații în care oamenii continuă să intre și să iasă, iar riscul de infectare cu noul coronavirus este foarte ridicat, cum ar fi în autobuze, trenuri ori lifturi, au spus reprezentanții companiei.

Lampa „Care 222” emite raze ultraviolete cu o lungime de undă de 222 nanometri (spre deosebire de lungimea de undă convențională de 254 nanometri), făcându-le letale pentru germeni, dar benigne pentru oameni, așa cum arată și un studiu recent realizat de Universitatea Hiroshima.

La această lungime de undă, spun specialiștii de la Ushio, razele ultraviolete nu pot ataca suprafața pielii și nici a ochilor pentru a provoca defecte genetice cauzatoare de cancer și alte probleme de sanatate.

Atașată pe tavan, lampa „Care 222” inactivează 99% dintre virușii și bacteriile din aer și de pe suprafața obiectelor pe o suprafață de până la 3 metri pătrați, ori până la aproximativ 2,5 metri distanță de lampă, în termen de șase până la șapte minute.

Lampa japoneză are dimensiunea unei cărți, cântărește 1,2 kilograme și a fost pusă în vânzare cu un preț de 300.000 yeni, adică aproximatix 2444 euro.

Reprezentanții companiei au declarat că sunt acceptate pentru moment doar comenzile de la instituțiile medicale, dar Ushio va deservi și alți clienți odată ce producția va acoperi cererea de pe piață.

Companiei Ushio Inc. i s-a alăturat Toshiba Lighting and Technology Corp, o filială a Toshiba Corp, pentru a lansa împreună, anul viitor, în ianuarie, lămpi de uz general cu emițătoare Care 222 instalate, pentru a răspunde unei game mai largi de situații.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.