Joia neagră. Tabloul justiției în derivă: Ghiță primește o decizie favorabilă, Kovesi este anchetată de Secția bolșevică


Joia neagră. Tabloul justiției în derivă: Ghiță primește o decizie favorabilă, Kovesi este anchetată de Secția bolșevică

Curtea de Apel Ploiești a admis, joi, contestația depusă de fostul deputat, Sebastian Ghiță, și a hotărât, printr-o decizie definitivă, revocarea arestării preventive în lipsă în dosarul privind contractele de prestare de servicii IT.

„Curtea de Apel Ploieşti admite contestaţia formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva încheierii (...) pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova pe care o desfiinţează în totalitate şi rejudecând cererea inculpatului admite cererea şi dispune revocarea măsurii arestării preventive”, scrie în decizia Curţii de Apel Ploieşti.

„Judecătorii au avut răbdare în toţi aceşti ani, cred că 5, au văzut petrecându-se în faţa lor evenimente tragice, unele hilare. Ce pot să spun? Cred ar trebui să mă bucur pentru că poate odată şi o dată cu astfel de decizii societatea reuşeşte să se aşeze. Cred că toţi suntem hotărâţi să respectăm deciziile judecătorilor şi hotărârile din justiţie când acestea nu mai sunt influenţate de probe şi de dosare falsificate, sau întâmplări care nu-şi au locul într-un stat de drept. Trebuie găsită o soluţie ca acest război româno-român să înceteze, ne facem rău în afară, ne bălăcărim şi ne scuipăm şi ne înjurăm unii pe alţii cu o energie demnă de alte cauze, mai mari. (...) Cred că importat este decât cine va plăti este să facem cum să nu se mai întâmple, cum să nu le mai fie frică oamenilor că sunt arestaţi ca pe vremea comuniştilor cu trei martori pricopsiţi, cum să reuşească oamenii să-şi facă activităţi economice fără să fie suspectaţi că sunt un grup infracţional organizat”, a declarat Sebastian Ghiță pentru România TV, la scurt timp după decizie.

Automat apare întrebarea dacă mai există justiție în România. În timp ce Ghiță a primit această decizie favorabilă, Secția bolșevică, girată de infractorul Dragnea, a pus-o sub acuzare într-un al doilea dosar pe Laura Codruța Kovesi. Concret, Kovesi este acuzată pentru represiune nedreaptă în dosarul procurorilor de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu și Lucian Onea.

CITIȚI MAI MULT AICI: Secția bolșevică de anchetare a magistraților a pus-o pe Kovesi sub urmărire penală într-un al doilea dosar

CITIȚI ȘI AICI: Kovesi dezvăluie tehnica bolșevică prin care a fost anchetată: "Am fost în imposibilitatea de a da declarații. Nu am avut posibilitatea să angajez un avocat"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.