Jurnalist: lupta anticorupție a fost abandonată după o decizie a CCR! Pare că există un blat între infractori și decidenți!


Jurnalist: lupta anticorupție a fost abandonată după o decizie a CCR! Pare că există un blat între infractori și decidenți!

Jurnalistul specializat pe justiție Stoica Ionel a relatat scurt, dar sugestiv, pe Facebook, că lupta anticorupție a fost abandonată după epoca Kovesi-Lazăr, o cauză fiind reprezentată și de decizia CCR prin care au fost anulate interceptările SRI din dosarele de corupție.

În trecut, șefii parchetelor ieșeau public și puneau presiune pe decidenți să facă demersuri pentru ca probele să nu mai poată fi anulate la fel de ușor, în timp ce în prezent pare un blat între infractori și decidenți, a subliniat Stoica Ionel.

Stoica Ionel: "Ce-mi spune un înalt magistrat - după ce au au fost anulate interceptările SRI în dosarele de corupție și criminalitate organizată, grație deciziei CCR: Pe vremuri, când picau probele într-un dosar, vedeai agitație în parchete. Vedeai șefii parchetelor ieșind public și punând presiune pe decidenți să modifice legile. Acuma pare că toți sunt împăcați și bagă capul ca struțul în pământ. Kovesi și Lazăr făceau până acuma zeci de declarații pe subiect și dădeau comunicate. Acum, însă, par toți împăcați. Mai mult, pare că este parte dintr-o înțelegere încât să fie toți mulțumiți. Și infractorii si decidenții. Până și pe vremea Rodicăi Stănoiu se făceau modificări la legi, când bătea la ochi câte ceva".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.