Jurnalistul Liviu Avram și-a pus doamnele în cap după o postare misogină despre încleștarea Birchall-Savonea ajunsă la CCR. „Nu mă așteptam la un sexism atât de grosier!”

Tensiunile dintre actualul ministru al Justiției, Ana Birchal, și șef CSM, Lia Savonea, vor ajunge pe masa CCR, după cum a anunțat cea din urmă, reclamând un conflict de natură constituțională între puterea judecătorească și cea executivă. În fapt, profitând de absența ministrului Birchall din țară, Savonea a convocat, marți, pe ultima sută de metri, plenul CSM (secția pentru procurori) într-o încercare disperată (a șasea la număr) de a o numi pe Adina Florea în fruntea Secției Speciale pentru anchetarea infracțiunilor din justiție.

Plenul nu s-a putut întruni însă nici cu această ocazie pentru că procurorii aveau deja programată o întâlnire cu procurorul general. Iritată la culme, Savone a acuzat-o pe Birchall de ingerințe grave în activitatea procurorilor, fără a ofer însă punctual detalii despre acestea.

Liviu Avram, cel mai cunoscut jurnalist al ziarului Adevărul, a postat și el pe Facebook o scurtă notă pe subiect: „E incredibil în ce hal a putut ajunge Curtea Constituțională: să arbitreze un banal cat-fight între două menopauze, Lia Savonea și Ana Birchall.

Meritul principal îl are Valer Dorneanu, care de trei ani înghite fără să se strâmbe tot ce-i ejaculează Florin Iordache. O va înghiți, negreșit, și pe asta, altminteri nu se hazarda Lia Savonea la un demers atât de ridicol, dacă nu primea oarece garanții că va avea succes.”

 Ironizarea unui amănunt de natură biologică specific femeilor ajunse la o anumită vârstă a declanșat un val de comentarii acide la adresa jurnalistului. Redăm mai jos câteva dintre acestea.

Simona Tache, jurnalistă: „Când umilirea femeii pe baza implacabilului biologic rămâne ultimul argument, inteligența autorului își face un seppuku zgomotos. Să-i fie sinuciderea ușoară. Semnat: o viitoare menopauză.”

Ioana Ene Dogioiu, jurnalistă: „Mi se pare total deplasata trimiterea la o stare fiziologica normala, la un moment dat, a unei femei. Nu ma asteptam la un sexism atat de grosier.”

Laszlo Sarosi: Dar nu trebuie sa fim misogini din cauza lor (comentariu la postarea lui Liviu Avram)

Alexandra Nistoroiu: Nu cred că am citit de multă vreme o vomă mai mare decât asta pe facebook. (comentariu la postarea lui Liviu Avram)

Dan Dănilă: Femeile nu sunt la menopauză, le-am întrebat! Poți să le jignești altfel, mascul feroce ce ești! (comentariu la postarea lui Liviu Avram)

Elena Copaciu: Sincer, puteți fi mai inteligent decât misogin! (comentariu la postarea lui Liviu Avram)

Betty Nita: Dezamagita tare de postarea asta... In plus devine greu sa faci misto de ranturile lui Trump, cand Caramitru jr, Liviu Avram, Digi24 si recent si altii sunt atat de plastici ... Unde mai e diferenta!? misogin! (comentariu la postarea lui Liviu Avram)

Daniela Placinta:  Chiar nu ma asteptam d-le Liviu Avram la asa eticheta puse unor oameni doar pe baza de sex...Cred ca uitati ca si d-voastra va datorati existenta tot unei" menopauze"!!! Pacat... (comentariu la postarea lui Liviu Avram)

Anca Ducu: Domnule Avram, sa va prezentați urgent scuze pentru abordarea misogina și sexista a problemei ! Rușine pentru un ziarist de talia Dvs! Ce vreți sa spuneti ? Ca femeile ajunse la menopauza sunt un model pentru doamna Savonea? Sau viceversa?