Kelemen Hunor nu-i dă șanse lui Liviu Dragnea la prezidențiale. „Dacă intră va pierde cursa şi va pierde şi partidul”


Kelemen Hunor nu-i dă șanse lui Liviu Dragnea la prezidențiale. „Dacă intră va pierde cursa şi va pierde şi partidul”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat într-un interviu la Adevărul Live că Liviu Dragnea nu ar risca să candideze la alegerile prezidențiale, iar dacă ar face asta, ar pierde și cursul și partidul.

„Nu cred că Liviu Dragnea va risca să candideze. Dacă intră va pierde cursa şi va pierde şi partidul. Nu va intra fiindcă se vede în sondaje, e sub partid. Din ce cauze, e altă discuţie. Dacă ei merg împreună, şi din ce se aude, şi merg cu Tăriceanu, atunci acesta are şanse bune să intre în turul 2, dar să vedem ce va face USR-ul. USR-ul face un joc extrem de interesant. Dacă mă pun în poziţia unui analist politic eu aş fi foarte atent ce va face USR-ul în continuare. Nu ce va face PSD-ul şi PNL-ul, fiindcă acolo surprize mari nu vor fi”, a declarat liderul UDMR.

Totodată, Kelemen Hunor susține că Laura Codruța Koveși va candida la prezidențiale din partea USR, dacă nu va ieși procuror-șef al Parchetului European.

„Dacă nu va ajunge procuror-şef la UE, de ce să nu? Fiindcă aici există o logică. USR-ul trebuie să aibă un candidat, mai ales dacă scoate un rezultat bun la europarlamentare. E o logică elementară din punct de vedere politic. Cu cine să meargă?”, a răspuns liderul UDMR la întrebarea dacă Laura Koveși va ajunge la prezidențiale.

Întrebat dacă merge la referendum, Kelemen Hunor a răspuns:

„Da! O să votez DA la ambele întrebări. Eu consider că ar trebui eliminate de tot din Constituţie ordonanţele de urgenţă. Pe 27 mai nu se întâmplă nimic după referendum,d ar e important să ştie clasa politică ce ştiu oamenii despre Justiţie”. 

Kelemen Hunor a mai afirmat că „se poate schimba majoritatea. Între două alegeri sunt nişte reaşezări în Parlament. Aşa cum spuneam, pentru a merge către o altă majoritate trebuie să ai o idee, ceva, un lider. Nu avem nici ideea, şi nici un lider. Vom vedea după 26 mai”.

Interviul complet realizat de Adevărul Live, poate fi urmărit aici.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.