Kim Jong-un salvează planeta: ultima pandalie a Coreei de Nord este eliminarea autoturismelor poluante! Cât de conectat este regimul nord-coreean la curentele de gândire ale stângii moderne occidentale


  • ACP
  • May 6, 2020 17:13
  • 2527
Kim Jong-un salvează planeta: ultima pandalie a Coreei de Nord este eliminarea autoturismelor poluante! Cât de conectat este regimul nord-coreean la curentele de gândire ale stângii moderne occidentale

După dispariția și reapariția sa destul de surprinzătoare, Kim Jong-un, dictatorul comunist al Coreei de Nord a hotărât să facă ceva cu adevărat folositor pentru cei pe care îi conduce cu mâna de fier, mai ales după ce lipsurile s-au înmulțit în ultimul an la un nivel greu imaginabil, timp în care prețurile produselor de bază au crescut rapid în țara sa – mai multe detalii AICI.

Exact acum, când din cauza crizei produse de pandemie lumea întreagă s-a oprit din mișcare și marile orașe ale planetei respiră aerul curat de munte, chiar dacă foarte multe dintre ele se află la câmp, când se vede Păltinișul de la București și Fuji Yama din Beijing, Marele Mic Conducător a descoperit ce trebuia rezolvat rapid spre binele supușilor săi, în țară cufundată în întuneric și lipsită de șosele – ”autoturismele problematice”, adică cele care poluează mult, trebuie și vor fi eliminate treptat, operațiune care va însemna și eliminarea din circulație a vehiculelor Diesel de transport călători, de capacitate mică.

Vor fi exceptate de la noua reglementare mașinile de marfă care cântăresc peste 5 tone, echipate cu motoare Diesel, deoarece autoritățile comuniste consideră că acestea sunt indispensabile pentru economie, dar și pentru că cele pe benzină de aceeași capacitate sunt mai rare și au un consum catastrofal, comparativ cu cel al celor pe motorină.

Nu e sigur în schimb ce se va întâmplă cu flota de mașini de lux a partidului comunist, multe dintre ele fiind Mercedes și Volvo, deci Diesel.

Ministerul Protecției Mediului a primit un termen de 5 ani pentru rezolvarea problemei poluării, prima măsură fiind interzicerea importurilor vehiculelor Diesel, sarcină de care se va ocupa Ministerul Securității de Stat. Pentru autoturismele care sunt acum în funcțiune autoritățile au recomandat folosirea combustibililor alternativi...

În schimb, conducerea de partid și de stat privește cu bunăvoință vehiculele pe cărbuni făcute artizanal de nord-coreeni, chiar recomandând folosirea lor și spunând doar că au în vedere să rezolve și problema poluării produsă de acestea cândva, la un moment dat. Resursele îndestulătoare de cărbuni ale țării sunt un motiv solid pentru acesta excepție.

”Despre problema poluării aerului s-a discutat multă vreme, dar se pare că acum autoritățile au ajuns la punctul când nu mai pot întârzia rezolvarea acesteia”, spune o sursă din Coreea de Nord – mai multe detalii AICI.

După ce luna trecută a fost lansată în Coreea de Nord o aplicație pentru slăbit, acum, în aceeași țară se rezolvă o altă problemă a civilizației noastre de până în 2019, ceea ce arată, încă o dată, cât de conectat este regimul nord-coreean la curentele de gândire ale stângii moderne occidentale.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.