Kim Jong-un și înfometarea populației. Măsura drastică luată de dictator

Coreea de Nord a tăiat drastic rația de hrană la 300 de grame pe zi /cap de locuitor, după ce statul s-a confruntat cu cea mai slabă producție agricolă din ultimul deceniu, potrivit unui raport realizat de ONU.

Coreea De Nord a solicitat ca ONU să realizeze o analiză a securității alimentare în perioada 29 martie și 12 aprilie.


„Această nouă analiză relevat că în urma celei mai slabe producţii agricole din ultimii zece ani cauzată de secetă, caniculă şi inundaţii, 10,1 milioane de oameni suferă din cauza unei insecurităţi alimentare severe, însemnând că ei nu au destulă hrană până la următoarea recoltă”, a declarat purtătorul de cuvânt al  World Food Program, Herve Verhoosel.

World Food Program şi Organizaţia ONU privind Alimentaţia şi Agricultura sunt printre puţinele organizaţii umanitare care au acces în Coreea de Nord, iar conform analizei realizate rezultă faptul că unele  familii consumă proteine extrem de rar, mai exact de câteva ori pe an. 

Conform raportului, cantitatea agricolă totală de 4,9 milioane de tone au dus la un deficit alimentar de 1,36 milioane de tone. 

Printre cei 10,1 milioane de oameni care au nevoie de ajutoare umanitare privind alimentaţia se află 7,5 milioane de cetăţeni care depind de raţiile guvernului şi 2,6 milioane de fermieri din cooperative.

„Previziunile pentru recoltele începutului de sezon 2019 sunt îngrijorătoare, comunităţile fiind în pericol pentru că sezonul de secetă va începe în iunie. Efectele unor şocuri climatice repetate sunt lipsa combustibilului, a îngrăşământului şi a unor piese de schimb esenţiale pentru activităţile de fermă”, a declarat Verhoosel.