Klaus Iohannis atacă sabotajul CNA privind referendumul și anunță PSD că nu va accepta o nouă propunere de premier


Klaus Iohannis atacă sabotajul CNA privind referendumul și anunță PSD că nu va accepta o nouă propunere de premier

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a încurajat din nou oamenii să meargă la vot. Președintele a acuzat PSD-ul și pe Liviu Dragnea că încearcă să blocheze referendumul. Șeful statului a atacat și Consiliul Național al Audiovizualului, pentru că a să acorde timp de antenă pentru publicitatea referendumului.

„Vedem cu toții cum activiști, oameni din conducerea PSD-ului umblă prin țara să explice oamenilor că acest referendum nu e important, ca oamenii să nu voteze. Este jalnică această încercare, ba mai mult PSD încearcă și instituțional să blocheze referendumul. A dat ordin Dragnea la Consiliul Național al Audiovizualului să blocheze referendumul. CNA a refuzat, pentru prima oară în istoria post decembristă, să acorde timp de antenă pentru publicitatea referendumului.. Când le-am trimis o solicitare cu un clip în care eu încurajez oamenii să participe la referendum, fără să le spun cu cine să voteze, au zis că este clip electoral, să mă descurc cu partidele”, a declarat Iohannis, potrivit biziday.ro

Întrebat dacă va mai nominaliza un nou premier din partea PSD, șeful statului a răspuns: „Pot să vă spun, PSD-ul nu va primi încă o nominalizare de la mine”.

„Sunt convins că rezultatele de la alegeri și referendum vor provoca schimbări în societate”, a mai spus acesta.

Principalele declarații ale lui Iohannis:

Pe 26 mai se votează la referendum și PSD-ul îi este frică și face ce știe să facă PSD, încearcă să boicoteze acest vot. Vedem cu toții cum activiști, oameni din conducerea PSD-ului umblă prin țara să explice oamenilor că acest referendum nu e important, ca oamenii să nu voteze. Este jalnică această încercare, ba mai mult PSD încearcă și instituțional să blocheze referendumul. A dat ordin Dragnea la CNA să blocheze referendumul. CNA a refuzat, pentru prima oară în istoria postdecembristă, să acorde să acorde timp de antenă pentru publicitatea referendumului. Când le-am trimis o solicitare cu un clip în care eu încurajez oamenii să participe la referendum, fără să le spun cu cine să voteze, au zis că este campanie electorală, să mă descurc cu partidele.

Pentru ce votăm? La Topoloveni, oameni care nu sunt de acord cu Dragnea, au fost săltați și duși la poliție. Târgoviște, orașul a fost închis că PSD-iști să își facă campanie. Dreptul la vot este un drept câștigat cu greu în decembrie. Nu irosiți dreptul, mergeți, votați. Nu vă temeți, dreptul la vot este al vostru. Pe 26 mai, puterea este la voi, mergeți și decideți. Pe 26 mai la vot.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.