Klaus Iohannis, gata să pună bețe în roate PSD-ului privind remanierea lui Toader: "Nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările"


Klaus Iohannis, gata să pună bețe în roate PSD-ului privind remanierea lui Toader: "Nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările"

Președintele României, Klaus Iohannis, este gata să pună bețe în roate PSD-ului privind numirea lui Eugen Nicolicea ca ministru al Justiției. 

Concret, a declarat că nu poate semna niște acte fără a lua act de urmările remanierlor pe care Guvernul Dăncilă vrea să le facă. Mai mult, Klaus Iohannis a atras atenția că prima impresie pe care o are este că numirea lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției ar reprezenta o reluare a atacurilor PSD asupra statului de drept. 

"Ieri au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare a unor miniștri și numire de noi miniștri. Însă primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se dorește cu această remaniere. De regulă, o remaniere se face pentru a face guvernul mai eficient.

Prima mea impresie e că remanierea se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost. E inadmisibil. E o primă impresie pe care am vrut să o comunic opiniei publice, mai multe voi comunica săptămâna viitoare. Am vorbit cu doamna premier și i-am comunicat că va primi un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Lucrurile încep să capete un contur trist. În condițiile în care am convocat un referendum, PSD pregătește o remaniere care să întărească asaltul asupra justiției și acest lucru nu poate să fie de bun augur. Revocarea unui ministru sau demisia este constituțională decizia premierului. Dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările întregii remanieri și de aceea voi face clarificări la începutul săptămânii viitoare", a declarat Klaus Iohannis potrivit g4media.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.