Klaus Iohannis îi pune în gardă pe liberali: "PSD face planuri pentru o moțiune! Cum să trăiască PSD fără conexiuni la bugetul țării?"


Klaus Iohannis îi pune în gardă pe liberali: "PSD face planuri pentru o moțiune! Cum să trăiască PSD fără conexiuni la bugetul țării?"

S-a dat startul campaniei electorale din cadrul turului al doilea al alegerilor prezidențiale, iar președintele Klaus Iohannis a fost prezent vineri la Baia Mare pentru a se întâlni cu băimărenii și pentru a participa la un eveniment electoral organizat de PNL.

În cadrul discursului pe care l-a susținut, Klaus Iohannis a subliniat că România normală se poate concretiza doar cu PSD în Opoziție, fără să paraziteze instituțiile statului. Mai mult, președintele a criticat felul în care a ales PSD să-și facă campanie, prin fake news: "PSD împroașcă venin, minciuni și fake-news! Ăsta e PSD! Minciuni peste minciuni despre mine, despre voi, despre aliații noștri. Asta știe să facă PSD".

CITIȚI ȘI: Dăncilă, Ciolacu și Bădălău au prins tupeu: PSD va prelua guvernarea din februarie!

De asemenea, Iohannis a vorbit despre anunțul PSD potrivit căruia vrea să revină la putere în februarie printr-o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban: "PSD își face planuri, iată, deja, pentru o moțiune de cenzură. Ei vor să vină înapoi. Cum să trăiască PSD fără conexiuni la bugetul țării? Or, așa ceva cred că sunteți de acord că nu putem să permitem.".

Redăm discursul președintelui Klaus Iohannis:

"România normală nu se poate realiza cu PSD în curte. România normală este o Românie în care PSD nu se regăsește nici în conducerea statului, nici în conducerea județelor și sper, dacă munciți bine, să dispară și din majoritatea primăriilor din țară. Și nu vreau să fiu greșit înțeles. Eu îmi doresc o Românie fără PSD în conducere. Asta nu înseamnă că trebuie să plece din țară. N-au decât să stea în Opoziție, așa se numește locul acela.

Probabil ați urmărit unii dintre voi, campania electorală. Ați observat cum s-au poziționat candidații, sper că ați observat cum m-am poziționat eu promovând o Românie normală și fără PSD. Dar n-aveați cum să nu observați și campania PSD. Ați observat cum își arată fața urâtă? (...) PSD împroașcă venin, minciuni și fake-news! Ăsta e PSD! Minciuni peste minciuni despre mine, despre voi, despre aliații noștri. Asta știe să facă PSD. Și nu-i suficient. Au pierdut și au pierdut grav. Au fost trimiși pesediștii de trei ori acasă de poporul român, la europarlamentare, la referendum și în primul tur al prezidențialelor și totuși ce auzim?

PSD își face planuri, iată, deja, pentru o moțiune de cenzură. Ei vor să vină înapoi. Cum să trăiască PSD fără conexiuni la bugetul țării? Or, așa ceva cred că sunteți de acord că nu putem să permitem. Iar dacă vrem să aratăm PSD unde îi e locul, în Opoziție, atunci vă rog să-i convingeți pe toți românii să meargă la vot. Este extrem de important să mergem la vot și să avem în turul doi al prezidențialelor un rezultat clar, evident, fiindcă atunci vom avea toată legitimitatea să reconstruim România, să facem o dată după 30 de ani România normală!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.