Klaus Iohannis: "Încercarea PSD de a se folosi de necazul celor doi deținuți pentru a-și legitima asaltul asupra justiției este o încercare jalnică"


Klaus Iohannis: "Încercarea PSD de a se folosi de necazul celor doi deținuți pentru a-și legitima asaltul asupra justiției este o încercare jalnică"

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, după consultările la care au venit, din partea PSD, Eugen Nicolicea și doi foști deținuți politici de la penitenciarul Aiud, că opiniile sale sunt diferite de cele ale PSD. De asemenea, a declarat că PSD este vinovat că România nu s-a dezvoltat mai mult.

Despre referendum, președintele a spus că așteaptă un răspuns rapid al Parlamentului la scrisoarea sa. Iohannis a adăguat că încercarea PSD-ului de a se folosi de necazul celor doi foști deținuți politici pentru a-și legitima asaltul asupra justiției este o încercare jalnică, informează biziday.ro

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

„Au venit la consultări delegații PSD. Am avut o discuție pe Justiție, mai exact pe modificările Legilor Justiției, despre abordarea generală.

Opiniile lor cu ale mele sunt destul de diferite. Justiția a ajuns în situația actuală din vina PSD, care dă un asalt constant asupra Justiției.

PSD este vinovat că despre Justiție se discută foarte mult, în termeni de îngrijorare.Românii sunt îngrijorați, se tem că PSD va subjuga politic Justiția. PSD este vinovat că România nu s-a dezvoltat mai mult.

Am discutat pe scurt și despre referendum. Am reiterat așteptările mele în ce privește acțiunea parlamentului. Subliniez că aștept un răspuns rapid al Parlamentului la scrisoarea mea.

Este nevoie de referendum. Vom avea pe 26 mai. Din delegația PSD au făcut parte și două persoane, foști deținuți politici. Mi-am făcut timp și i-am ascultat. Am auzit două povești de viață cutremurătoare.

Pot să reiterez: Torționarii comuniști trebuie trași la răspundere și să suporte consecințele pentru faptele lor. Trebuie să spun însă că încercarea PSD de a se folosi de necazul celor doi deținuți pentru a-și legitima asaltul asupra justiției este o încercare jalnică.

Nu-mi imaginez că cineva nedreptățit în perioada comunistă își dorește altceva decât o justiție independentă, iar astfel convoc referendumul. Ar fi trebuit să participe și ALDE. Nu sunt interesați de dialog, nici de situația justiției.”, a declarat președintele Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.