Klaus Iohannis își poate asigura al doilea mandat de președinte pe 20 august. Tema-cheie de pe agenda discuțiilor cu Donald Trump


Klaus Iohannis își poate asigura al doilea mandat de președinte pe 20 august. Tema-cheie de pe agenda discuțiilor cu Donald Trump

Președintele României Klaus Iohannis se va întâlni cu președintele SUA Donald Trump în data de 20 august la Casa Albă. Pe agenda lui Klaus Iohannis se află și eliminarea vizelor pentru românii care vor să meargă în SUA. 

"Voi aborda și chestiunea care trenează de multă vreme și nu am de gând să o las neabordată, cea a vizelor", a precizat președintele.

Totodată, Klaus Iohannis și Donald Trump vor aborda problemele ce țin de consolidarea parteneriatului strategic dintre România și SUA. 

"Pentru mine e foarte importantă această vizită. E o întâlnire pe care am dorit-o și eu și președintele Trump de ceva vreme. Sunt chestiuni extrem de importante care trebuie reiterate în Parteneriatul Strategic. Aspecte legate de NATO, cheltuielile pentru apărare, relația pe energie, relația economică,  relație care e în dezvoltare", a mai spus Klaus Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.