Klaus Iohannis, prezent la Ambasada SUA, taxează coaliția PSD-ALDE: Românii au respins pe 26 mai populismul, discursul anti-european și anti-justiție!


Klaus Iohannis, prezent la Ambasada SUA, taxează coaliția PSD-ALDE: Românii au respins pe 26 mai populismul, discursul anti-european și anti-justiție!

Președintele României, Klaus Iohannis, prezent la recepția oferită de Ambasada SUA, cu ocazia zilei naționale a Statelor Unite ale Americii, a profitat de ocazie și a lansat o serie de atacuri la adresa regimului PSD-ALDE.

Concret, Klaus Iohannis a precizat că pe 26 mai românii au votat împotriva populismului, discursului anti-european și anti-justiție ce caracterizează actuala coaliție guvernamentală PSD-ALDE. Totodată, președintele României a subliniat adeziunea țării noastre la valorile euroatlantice. 

Recent, cu ocazia alegerilor europene și a referendumului privind justiția pe care l-am convocat pe 26 mai, românii au dat un vot covârșitor pro-european și în sprijinul consolidării statului de drept, respingând fără echivoc populismul și discursul anti-european și anti-justiție. Cetățenii României au arătat, o dată în plus, că avem o societate matură și că își doresc o țară puternică și sănătoasă, cu un sistem de justiție curat și independent, în deplină consonanță cu statutul de partener strategic al Statelor Unite și de stat membru al Uniunii Europene și al NATO. 

Prioritatea strategică a României este și va rămâne o relație transatlantică puternică. O cooperare transatlantică solidă este cea mai sigură garanție că vom putea gestiona cu succes provocările viitorului și influența pozitiv dezvoltările pe plan global. Președinția Consiliului Uniunii Europene, încheiată recent cu succes de țara noastră, a reprezentat inclusiv o contribuție la consolidarea unei relații transatlantice bazate pe respect reciproc, promovarea valorilor comune și avansarea intereselor care conectează indisolubil Uniunea Europeană de partenerul său global, Statele Unite ale Americii.

Veți găsi mereu în România un aliat şi un prieten de încredere, o voce puternică în favoarea cooperării strânse dintre America și Europa! Vă asigur că țara mea și eu personal păstrăm aceeași determinare pentru aprofundarea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite!”, a spus Klaus Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.