SCANDALUL amnistiei și grațierii: Iohannis va participa la sedințele Guvernului Dăncilă!


SCANDALUL amnistiei și grațierii: Iohannis va participa la sedințele Guvernului Dăncilă!

Președintele Klaus Iohannis a făcut un anunț de impact marți dimineață. Concret, acesta a precizat că va participa la ședințele Guvernului Dăncilă. 

"Am solicitat agenda. Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru preşedinţie (a Consiliului UE – n.r.) şi, chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la şedinţele de Guvern”, a afirmat Iohannis.

Totodată, a reiterat pericolul pentru România pe care l-ar reprezenta o OUG pe amnistie și grațiere. 

"Ar fi o eroare gravă. O astfel de ordonanţă de amnistie şi graţiere ar fi o eroare foarte gravă pentru România”, a adăugat președintele României.

În ceea ce privește tentativa lui Dragnea de a-l pune sub acuzația de înaltă trădare, Klaus Iohannis a reliefat că este o fantezie sortită eșecului a celor din PSD.

"Este un demers politicianist, care din capul locoului este sortit eșecului. Nu poate nimeni să facă o plpângere penală împotriva președintelui. Pentru înaltă trădare sunt proceduri parlamentare complicate, nu are nici un suport, este o fantezie a pesediștilor”, a declarat Klaus Iohannis. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.