Klaus Iohannis s-a săturat de bolșevicul din fruntea Senatului. Schimbarea "nomenclaturistului" Meleșcanu, o prioritate a actualei Puteri

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu s-a simţit în largul lui la şedinţa solemnă dedicată Revoluţiei din 1989, în condiţiile în care această ședintă a fost condusă de Teodor Meleşcanu, „fost nomenclaturist” în regimul comunist.

„M-am simţit foarte ciudat ca sedinţa comună dedicată Revoţutiei să fie condusă de un fost nomenclaturist, a afirmat Klaus Iohannis, într-o discuţie informală cu jurnaliştii.

Mai mult, Klaus Iohannis consideră că o prioritate a actualei Puteri ar trebui să fie schimbarea lui Meleşcanu de la şefia Senatului.

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, s-a opus „dur” în decembrie 1989 la păstrarea unui moment de reculegere la Organizația pentru Securitate și Cooperare din Europa (OSCE) pentru memoria victimelor de la Timișoara, potrivit unui document diplomatic american, publicat acum de jurnalistul canadian Stanley Tromp.

Este vorba despre un raport purtând mărcile „confidențial” și „imediat”, trimis de Ambasada SUA la Viena către Departamentul de Stat al SUA, arată Libertatea.

„La criticile venite din toate părțile, Meleșcanu, din partea României, a afișat o atitudine lipsită de emoție, dură. Întâi, a blocat consensul la propunerea Austriei, privind păstrarea unui moment de reculegere, în memoria victimelor de la Timișoara (ambasadorul Republicii Federale Germania a trecut peste asta incluzând momentul de reculegere în propria lui intervenție de la tribună). În mod clar, autoritățile române au decis să se țină pe poziții, Meleșcanu a negat informațiile privind presupusele evenimente, catalogându-le drept relatări de presă neconfirmate”, se arată în raport.