Klaus Iohannis susține protestele magistraților: "Bine au făcut că au ieșit să își spună părerea. Multe modificări afectează justiția"


Klaus Iohannis susține protestele magistraților: "Bine au făcut că au ieșit să își spună părerea. Multe modificări afectează justiția"

Klaus Iohannis a avut marți, 19 martie, o poziție tranșantă privind abuzul Jandarmeriei de luni care nu a permis magistraților să protesteze pe treptele Curții de Apel București pe motivul că acela este spaţiul instituţiei, iar conducerea acesteia doreşte să se delimiteze de acţiunea de protest. Magistraţii au revenit totuşi pe scările Curţii de Apel, unde o judecătoare a rămas să protesteze singură, timp de mai multe minute.

Totodată, Klaus Iohannis a transmis că susține protestele magistraților întrucât au făcut foarte bine că au ieșit să își spună părerea, informează stiripesurse.ro

”Nu vor reuși, nu se mai reușește demult în România cu așa ceva. Tot respectul și admirația mea. Acei oameni au tăcut, dar acum paharul s-a umplut. Bine au făcut că au ieșit să își spună părerea. Multe modificări afectează justiția. Ei atrag atenția că e extrem de grav, e un atac nemaivăzut asupra sistemului de justiție, asupra independenței justiției. Bine fac procurorii și judecătorii și ar fi bine ca politicienii să ia seamă ce se spune acolo. Ei au ieșit din disperare. S-a încercat o intimidare a magistraților, dar nu s-a prea reușit.

O clică politică care acum este la putere încearcă să își subjuge justiția. E un atac neîntrerupt al PSD asupra justiției. Ei poate ne iau de proști”, a declarat Klaus Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.