Klaus Iohannis va susține o declarație de presă, în urma unei videoconferințe cu liderii UE privind gestionarea coronavirusului

Președintele Klaus Iohannis va avea astăzi o videoconferință cu șefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe fondul agravării crizei privind coronavirusul. 

Ulterior, președintele va susține o declarație de presă la Palatul Cotroceni. 

Agenda președintelui: "Videoconferință cu șefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19

La finalul videoconferinței Președintele României, Klaus Iohannis, va susține o declarație de presă la Palatul Cotroceni".

Între timp, Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate românilor din Italia, cât și poporului italian. (mai multe detalii AICI) Amintim că Italia a intrat complet în carantină. (mai multe detalii AICI)

De asemenea, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis închiderea tuturor școlilor din România între 11 și 22 martie și suspendarea transportului rutier din și spre Italia, începând de miercuri până la sfârșitul lunii. Mai mult, toate zborurile către Italia și din Italia, pe toate aeroporturile, sunt stopate începând din data de 9 martie până în 23 martie.