Klaus Iohannis, victorie de etapă împotriva tentativei PSD de acaparare a Armatei. Decizia Curții de Apel

Curtea de Apel a hotărât să respingă cererea inițiată de Ministerul Apărării care prevedea anularea decretului semnat de președintele României, Klaus Iohannis, pentru prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major.

Totuși, decizia instanței nu este definitivă, Ministerul Apărării a fost amendat cu 900 de lei, cheltuieli de judecată și hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile, potrivit G4Media.

„Respinge, in temeiul art.5 alin. (1) lit. b) din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ, actiunea formulata de catre reclamantul Ministerul Apararii Nationale prin ministrul apararii nationale, in contradictoriu cu paratii Presedintele Romaniei Klaus-Werner Iohannis, Administratia Prezidentiala si Ciuca Gh. Nicolae Ionel, avand ca obiect anularea decretului nr.1331/28.12.2018, ca fiind inadmisibila in privinta controlului judecatoresc in contenciosul administrativ asupra actelor de comandament militar definite de art.2 alin.1 lit.l) din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ”, se arată în minuta instanţei.

Generalul Nicolae Ciucă urmează să revină în fruntea Armatei, deoarece sentința de suspendare a decretului de prelungire a mandatului, a încetat.

Amintim că președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat pe 28 decembrie 2019, că a semnat decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă la conducerea SMAp şi faptul că propunerea făcută de ministrul Apărării, Gabriel Leș, de a-l numi pe generalul Dumitru Scarlat, nu a fost aprobată.

Ulterior, Ministerul Apărării a depus o plângere prealabilă la Administraţia Prezidenţială, prin care solicita revocarea decretului din 28 decembrie 2018.