Klaus Iohannis, victorie de etapă împotriva tentativei PSD de acaparare a Armatei. Decizia Curții de Apel


Klaus Iohannis, victorie de etapă împotriva tentativei PSD de acaparare a Armatei. Decizia Curții de Apel

Curtea de Apel a hotărât să respingă cererea inițiată de Ministerul Apărării care prevedea anularea decretului semnat de președintele României, Klaus Iohannis, pentru prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major.

Totuși, decizia instanței nu este definitivă, Ministerul Apărării a fost amendat cu 900 de lei, cheltuieli de judecată și hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile, potrivit G4Media.

„Respinge, in temeiul art.5 alin. (1) lit. b) din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ, actiunea formulata de catre reclamantul Ministerul Apararii Nationale prin ministrul apararii nationale, in contradictoriu cu paratii Presedintele Romaniei Klaus-Werner Iohannis, Administratia Prezidentiala si Ciuca Gh. Nicolae Ionel, avand ca obiect anularea decretului nr.1331/28.12.2018, ca fiind inadmisibila in privinta controlului judecatoresc in contenciosul administrativ asupra actelor de comandament militar definite de art.2 alin.1 lit.l) din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ”, se arată în minuta instanţei.

Generalul Nicolae Ciucă urmează să revină în fruntea Armatei, deoarece sentința de suspendare a decretului de prelungire a mandatului, a încetat.

Amintim că președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat pe 28 decembrie 2019, că a semnat decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă la conducerea SMAp şi faptul că propunerea făcută de ministrul Apărării, Gabriel Leș, de a-l numi pe generalul Dumitru Scarlat, nu a fost aprobată.

Ulterior, Ministerul Apărării a depus o plângere prealabilă la Administraţia Prezidenţială, prin care solicita revocarea decretului din 28 decembrie 2018.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.