Lacheul PSD din CNA, Radu Herjeu, taxat de un deputat pentru un atac la adresa lui Klaus Iohannis: "Voi solicita audierea imediată a acestuia în Comisia de cultură a Camerei Deputaților!"


Lacheul PSD din CNA, Radu Herjeu, taxat de un deputat pentru un atac la adresa lui Klaus Iohannis: "Voi solicita audierea imediată a acestuia în Comisia de cultură a Camerei Deputaților!"

Radu Herjeu, membru al CNA, a lansat o serie de atacuri mizerabile la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, prin care l-a criticat pentru că a cerut coaliției PSD-ALDE să respecte recomandările Raportului GRECO, inclusiv cea a desființării Secției speciale. 

"Cum să-ți permiți tu, un politician (sau ”politruc”, după propria-ți mărturisire) ajuns la Cotroceni din greșeală și cu mult noroc ajutat de stele, să dai indicații și ordine despre cum ar trebui desființată o secție independentă de investigare a infracțiunilor magistraților, singura, de altfel, condusă de niște magistrați validați de alți magistrați, aleși de toți magistrații din țară? După ce timp de 5 ani, ți-ai construit o imagine falsă, repetând mecanic sloganuri despre neamestecul politicului în justiție? Sigur, proștii arondați propagandei care te deservește nu văd nicio contradicție aici!", a scris Herjeu pe Facebook.

Derapajul lui Radu Herjeu a fost taxat de președintele Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, liberalul Gigel Știrbu, care a transmis că lachelul PSD Radu Herjeu "a încălcat grav statutul de membru CNA prin nerespectarea criteriului neutralității politice". Pe cale de consecință, Gigel Știrbu a anunțat că va solicita "audierea imediată a lui Radu Herjeu în Comisia de cultură a Camerei Deputaților pentru încălcări grave și repetate ale reglementărilor Legii audiovizualului și a Codului etic a membrilor CNA care îi interzic orice activitate politică".

"Incredibil cu cât tupeu au sărit ca arși toți lacheii pesediști plantați la conducerea unor instituții publice, care ar trebui să fie autonome și independente, ca să-l atace pe Președintele României, Klaus Iohannis, care a cerut Guvernului să aplice recomandările GRECO și să desființeze Secția specială de investigare a magistraților.

Unul dintre acești lachei, Radu Herjeu, a încălcat grav statutul de membru CNA prin nerespectarea criteriului neutralității politice și a ieșit public cu un atac politic decerebrat la adresa Președintelui României.

Nu este pentru prima oară când asistăm la derapajele lui Radu Herjeu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului în spațiul public.

Un serviciu public ca CNA-ul trebuie să fie în slujba cetăţeanului, să aibă ca prioritate interesul public şi să asigure corectitudinea informării şi, în niciun caz, nu trebuie să fie reprezentat de oameni ca Radu Herjeu pentru care slugărnicia este un mod de viaţă și atacă la comanda PSD-ului. Un politruc este chiar Radu Herjeu instalat în funcţie de PSD care sare imediat și îi sancţionează pe toţi cei care îndrăznesc să atace partidul de guvernământ.

Voi solicita audierea imediată a lui Radu Herjeu în Comisia de cultură a Camerei Deputaților pentru încălcări grave și repetate ale reglementărilor Legii audiovizualului și a Codului etic a membrilor CNA care îi interzic orice activitate politică.
Este absolut necesară modificarea Legii audiovizualului pentru ca astfel de personaje fără coloană vertebrală să nu mai poată ocupa astfel de funcții sau dacă au astfel de derapaje, să poată fi expulzate imediat din funcția publică", a precizat președintele Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.