Laura Codruța Kovesi primește susținerea celui mai mare grup politic din Parlamentul European


Laura Codruța Kovesi primește susținerea celui mai mare grup politic din Parlamentul European

Esteban Gonzalez Pons, vicepreședintele PPE, a anunțat că Partidul Popularilor Europeni din Parlamentul European o va susține pe Laura Codruța Kovesi în vederea ocupării funcției de procuror-șef al Parchetului European.

Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) are 217 europarlamentari, din totalul de 751 de eurodeputati.

„Ca sa raspund foarte scurt, noi o sustinem clar. Credem ca abordarea politica trebuie sa stea departe de alegerea procurorului european. Deci, numai gandindu-ne la capacitatea ei tehnica, o sustinem”, a declarat Esteban Gonzalez Pons.

Amintim că Laura Codruța Kovesi este pe în topul listei scurte de candidați în vederea ocupării funcției de Procuror European. Laura Codruța Kovesi concurează pentru poziția de procuror-șef al Parchetului European cu alți doi procurori din Germania și din Franța. Cei trei procurori vor fi audiați în Comisia LIBE, iar la mijlocul lunii martie va urma votul în plenul Parlamentului European pentru desemnarea câștigătorului.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.