Lăzăroiu șterge pe jos cu PSD: ”În partidul ăsta sunt cei mai mulți xenofobi, misogini și ANTISEMIȚI din România!”


Lăzăroiu șterge pe jos cu PSD: ”În partidul ăsta sunt cei mai mulți xenofobi, misogini și ANTISEMIȚI din România!”

Sociologul și scriitorul Sebastian Lăzăroiu susține, pe Facebook, că în PSD ”sunt cei mai mulți xenofobi, misogini și antisemiți din România”, partidul celor trei trandafiri izbutind să ”maimuțărească” toate valorile familiei politice din care încă mai face parte.

Podul.ro vă prezintă considerațiile lui Sebastian Lăzăroiu.

”Poate ați crezut că dezlănțuirea lui Laufer, la marginea nebuniei (când l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis de ”antisemitism”, pentru că a refuzat să-l numească ministru într-un domeniu în care nu are nici cea mai infimă expertiză – n.red.) a fost un accident nefericit. Nu, nu. Mai avem o doamnă (scuze pentru apelativul misogin) cu aceleași probleme. Ea se vrea un fel de ecou gramatical corect al bolboroselii Vioricăi de acum câteva zile.

‹Zilele acestea, președintele Iohannis a recidivat în misoginismul său, referindu-se la premierul în exercițiu cu apelativul „această doamnă”.›

Fascinant cum reușește PSD să maimuțărească toate valorile familiei politice. În partidul ăla sunt cei mai mulți xenofobi, misogini, antisemiți din România, dar apar niște voci candide, uneori, cum e ‹această doamnă› Căruceru, și ele nu vor decât să fie remarcate de șefime pentru un loc pe viitoarele liste (un fel de țapardele, cum le zic eu), fără să le pese de umorul involuntar și de demagogia groasă care fumegă din declarațiile lor”, scrie Sebastian Lăzăroiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.