Legea recursului compensatoriu dată de PSD-ALDE nu va fi abrogată prin OUG. Ministrul Justiției susține că există trei motive


Legea recursului compensatoriu dată de PSD-ALDE nu va fi abrogată prin OUG. Ministrul Justiției susține că există trei motive

Ministru Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că Guvernul nu va abroga legea recursului compensatoriu votată de PSD, ALDE și UDMR.

Predoiu a spus că sunt trei motive pentru care legea recursului compensatoriu nu poate fi abrogată: vor urma condamnări de la CEDO, nu pot fi construite rapid penitenciare, iar legea penală mai favorabilă li se va aplica în continuare infractorilor.

“O abrogare abruptă a recursului compensatoriu va duce la condamnări de la CEDO, dacă nu e însoțită de măsuri privind îmbunătățirea condițiilor din penitenciare. Am semnale scrise în acest sens”, a spus Predoiu. “În plus, este o problema de tehnica legislativă în sensul că este o problemă de lege penală mai favorabilă”, a mai spus Predoiu.

Anterior, ministrul Justiției declarase că Legea recursului compensatoriu va fi modificată în Parlament, precizând că, la momentul actual, a ieşi cu o ordonanţă de urgenţă pe acest subiect ar fi „puţin hazardat”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.