Legea recursului compensatoriu dată de PSD-ALDE nu va fi abrogată prin OUG. Ministrul Justiției susține că există trei motive

Ministru Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că Guvernul nu va abroga legea recursului compensatoriu votată de PSD, ALDE și UDMR.

Predoiu a spus că sunt trei motive pentru care legea recursului compensatoriu nu poate fi abrogată: vor urma condamnări de la CEDO, nu pot fi construite rapid penitenciare, iar legea penală mai favorabilă li se va aplica în continuare infractorilor.

“O abrogare abruptă a recursului compensatoriu va duce la condamnări de la CEDO, dacă nu e însoțită de măsuri privind îmbunătățirea condițiilor din penitenciare. Am semnale scrise în acest sens”, a spus Predoiu. “În plus, este o problema de tehnica legislativă în sensul că este o problemă de lege penală mai favorabilă”, a mai spus Predoiu.

Anterior, ministrul Justiției declarase că Legea recursului compensatoriu va fi modificată în Parlament, precizând că, la momentul actual, a ieşi cu o ordonanţă de urgenţă pe acest subiect ar fi „puţin hazardat”.