Legea Talionului în Teleorman: o minoră a fost lovită și dezbrăcată de vânzătoarele unui magazin, după o tentativă de furt


Legea Talionului în Teleorman: o minoră a fost lovită și dezbrăcată de vânzătoarele unui magazin, după o tentativă de furt

În Teleorman se aplică, mai nou, Legea Talionului. Cu minori. Vânzătoarele unui magazin de haine din reședința județului au batjocorit două copile minore, care încercau să sustragă niște blugi, iar pe una dintre ele au dezbrăcat-o și au scos-o în stradă doar în lenjerie intimă.

Totul s-a întâmplat după ce o copilă de 14 ani a fost surprinsă de vânzătoarele magazinului încercând să fure mai multe perechi de blugi. Fata era însoțită de o prietenă, de aproximativ aceeași vârstă ca și ea, care a vegheat la bunul mers al infracțiunii. Partea șocantă, însă, abia acum începe. Vânzătoarele magazinului au obligat-o pe copilă să se dezbrace până la lenjeria intimă și au scos-o în stradă așa, după ce au umilit-o atât pe ea, cât și pe prietena ei, desenându-le cu un marker negru pe față și lovind-o pe cea care încerca să plece cu produsele din magazin.

Totul a fost filmat chiar de către una dintre angajatele magazinului de haine. Fata care în filmare pretinde că are 14 ani se îmbrăcase cu mai multe perechi de blugi și se pregătea să părăsească magazinul, când vânzătoarele și-au dat seama despre ce este vorba și au obligat-o pe copilă să dea jos hainele furate. Apoi, în loc să sune la poliție, acestea au preferat să le umilească pe fete, desenându-le în primul rând pe față linii cu un marker negru. În plus, una dintre vânzătoare a lovit-o în mod repetat peste față pe copila minoră. După care o obligă pe cea mică să se dezbrace până la lenjeria intimă și o scot cu forța în afara magazinului. Totul este filmat, însă având în vedere impactul emoțional puternic al imaginilor, am preferat să nu le publicăm, dar le-am pus la dispoziția poliției, care se va sesiza din oficiu atât pentru furt în cazul copilei, cât și pentru lovire și tulburarea liniștii publice în cazul vânzătoarelor.

După ce reporterii ziarului Liber în Teleorman au transmis poliției filmarea respectivă, angajații Poliției Alexandria au făcut verificări în teren și, având în vedere conținutul filmării, au deschis dosar penal pe numele vânzătoarei care a lovit, a dezbrăcat și a umilit public o minoră. În acest moment, angajata magazinului, pe nume Elena B, este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire și tulburare a liniștii publice. Și minorele vor fi cercetate pentru tentativă de furt.

Filmarea a ajuns și la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Directorul instituției, Mugurel Putineanu, a început deja acțiunea de identificare a celor două fete minore, una dintre ele fiind în atenția instituției și în trecut, pentru a le acorda consiliere psihologică după trauma suferită. Putineanu spune că în zilele următoare, după identificarea copilelor, se va efectua câte o anchetă socială la domiciliile acestora, pentru a se vedea ce fel de situație au acasă. Una dintre ele a fost chiar recunoscută pe filmare de către angajații DGASPC, ea fiind un copil cu probleme familiale.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.