Leș, desființat de un deputat pentru lipsa de respect față de militari: Îi cer public să își ceară scuze! Dacă va refuza, PSD trebuie să îl demită!

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a dat în weekend dovadă de o gravă lipsă de respect față de militarii care s-au întors din Afghanistan. Concret, Leș a participat sâmbătă la ceremonia care a marcat întoarcerea din Afganistan a militarilor din Batalionul 812 Infanterie "Șoimii Carpaților", desfășurată în Bistrița. În momentul în care militarii întorși din Afghanistan îi dădeau onorul lui Leș, ministrul a dat dovadă de o lipsă crasă de respect stând pe telefon așa cum puteți vedea în poza articolului. 

În acest context, președintele Comisiei de Apărare din cadrul PNL, deputatul Ovidiu Raețchi, solicită Partidului Social Democrat să îi retragă poziția de ministru al Apărării lui Leș în cazul în care nu își va cere scuze față de Armata Română. 

"Alegerea ministrului Leș de a trata onorul dat de militarii reveniți din Afghanistan cu o privire aruncată în telefon reprezintă o umilire a soldaților români. Leș dezonorează, în fapt, gestul de respect pe care Armata i-l oferă în virtutea funcției sale, răspunzând acestuia cu o sfidare. Este inexplicabil că ministrul Leș nu a oferit nici până acum scuzele sale Armatei Române. Îi cer public să o facă. Dacă va refuza acest lucru, consider că PSD trebuie să îl retragă din poziția de ministru al Apărării", a scris Ovidiu Raețchi într-o postare pe Facebook. 

Foto: bistriteanul.ro