Lider sindical, amenințat cu moartea. Emilia Șercan, semnal de alarmă: "Arată cât de profundă este corupția din mediul academic"!


Lider sindical, amenințat cu moartea. Emilia Șercan, semnal de alarmă: "Arată cât de profundă este corupția din mediul academic"!

Jurnalista Emilia Șercan semnalează un caz de lider sindical, George Epurescu, vicepreședinte al Fundației Sindicale Hermes, care a fost amenințat cu moartea "pentru că încearcă să curețe zona academică și de cercetare", fapt care "arată cât de profundă este corupția din mediul care ar trebui să fie reper de moralitate și integritate în orice societate". Amintim că inclusiv jurnalista Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea pentru că a scos la iveală corupția academică din cadrul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza". 

Federația Sindicală Hermes transmite pritnr-un comunicat că în seara zilei de 5 decembrie a fost informată asupra unei intenții criminale îndreptate împotriva vicepreședintelui George Epurescu, iar "avertismentul arată că amenințarea este reală și concretă, termenul punerii ei în aplicare fiind 31 decembrie 2019".

În acest sens, Federația Sindicală Hermes solicită presei și opiniei publice să nu permită tergiversarea și mușamalizarea acestei plângeri și, mai mult, asigurarea unei protecții adecvate pentru George Epurescu.

Emilia Șercan: "Pe George Epurescu l-am cunoscut la Tribunalul București în urmă cu mai bine de un an, acolo unde eu mă luptam în instanță pentru dreptul meu de a primi informații publice, iar el apăra interesele sindicatului al cărui vicepreședinte este.

Detaliile pe care le-am aflat acum despre încercarea unor oameni din zona academică de a tocmi mafioți sicilieni pentru a-l asasina este de o gravitate imensă. Sunt alături de domnia sa și sper ca autoritățile statului să reacționeze cu aceeași rapiditate cu care au făcut-o în cazul meu.

Amenințarea unei persoane pentru că încearcă să curețe zona academică și de cercetare arată cât de profundă este corupția din mediul care ar trebui să fie reper de moralitate și integritate în orice societate".

Comunicatul Federației Sindicale Hermes: "În seara zilei de 5 decembrie Federația Sindicală Hermes a fost informată asupra unei intenții criminale îndreptate împotriva vicepreședintelui. 

Avertismentul arată că amenințarea este reală și concretă, termenul punerii ei în aplicare este 31 decembrie 2019. Pentru noi informația că se pune la cale eliminarea unui lider sindical foarte incomod reprezintă un motiv de alarmare de maximă gravitate. 

George Epurescu deranjează pentru că a fost liderul cel mai expus, atât ca lider de sindicat, cât și ca lider al federației Hermes, prin interpelările permanente către autorități pe probleme de interes public ce îmbracă forme penale, prin sesizarea parchetelor pentru cazuri de angajări fictive ale unor persoane importante, publice, deturnări de fonduri naționale și europene, dar și cu privire la abuzurile asupra liderilor de sindicat, a transformării unor institute naționale de cercetare în feude ale unor grupuri de interese ilegitime, protejate administrativ și politic, cu rezultate pozitive în instanță.

Interpelările din noiembrie 2019 din Comisia de Dialog Social a Ministerului Educației și Cercetării au creat un adevărat cutremur la nivelul unor universități administrate de grupuri de interese ilegitime ce se comportă autoritar, discreționar sub protecția politică locală, dar și a Ministerului și a unor sindicaliști influență din învățământul superior. 

Această aducere pe agenda centrală a problemelor grave din anumite universități coroborată cu reacția de tip mafiot arată că dimensiunea fraudelor la nivelul învățământului superior și a cercetării științifice nu este încă percepută la adevărata sa amploare. 

Federația Sindicală Hermes a luat ființă ca rezultat al dorinței comune a Sindicatelor fondatoare de a depăși criza morală în care se află mișcarea sindicală din România, a inexistenței structurilor sindicale la nivelul sectorului de activitate învățământ superior - cercetare științifică. Prin activitatea noastră în ultimii trei ani am deranjat grupuri de interese ilegitime ce au confiscat ministere, universități și institute naționale de cercetare - dezvoltare. (...) 

Demascarea fraudelor academice grave a adus recent în prim plan cazul jurnalistei Emilia Șercan, amenințată cu moartea de fosta conducere a Academiei de Poliție. 

Solicităm autorităților competente, în speță Ministerul de Interne și Parchetul General, să trateze cu prioritate acest caz, iar cercetările să se desfășoare cât mai rapid. 

Solicităm presei și opiniei publice să nu permită tergiversarea și mușamalizarea acestei plângeri și pentru asigurarea unei protecții adecvate colegului nostru George Epurescu".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.