Liderul grupului PPE din PE îi cere Vioricăi să ia modelul Estoniei și să retragă candidatura lui Ioan Mircea Pașcu pentru funcția de comisar european interimar


Liderul grupului PPE din PE îi cere Vioricăi să ia modelul Estoniei și să retragă candidatura lui Ioan Mircea Pașcu pentru funcția de comisar european interimar

Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, cere Guvenului României să ia modelul Executivului Estoniei și să nu mai propună un comisar interimar fără portofoliu pentru perioada rămasă până la finalul mandatului pentru ca banii cetățenilor europeni plătitori de taxe să nu mai fie risipiți.

"Apreciem decizia guvernului Estoniei de a nu propune un comisar interimar pentru perioada rămasă până la finalul mandatului, evitând o inacceptabilă risipă din banii plătitorilor de taxe. Cerem acum Guvernului României să procedeze la fel. Procesul de aprobare trebuie stopat!", a scris Manfred Weber pe Twitter. 

Guvernul Estoniei a decis să retragă candidatura lui Kadri Simson care este, de altfel, și propunerea țării baltice pentru un post de comisar în echipa Ursulei von der Leyen, șefa desemnată a noii Comisii Europene.

Amintim că în data de 6 septembrie preşedintele Comisiei CONT, Monica Hohlmeier, i-a transmis o scrisoare preşedintelui PE David Sassoli în care îi transmitea că nu ar trebui să accepte numirea celor doi comisari interimari, printre care şi Ioan Mircea Paşcu. Ea invoca faptul că ar fi costuri de 2 milioane euro pentru ambii comisari.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.