Lovitură dată de CCR pentru prezidențiabilul Diaconu. Ce decizie a luat Curtea în privința contestației formulată de Alianța "UN OM"

Curtea Constituțională a României a luat o decizie definitivă în cazul lui Mircea Diaconu. Concret, candidatul susținut de PRO România și ALDE nu va avea reprezentanți în secțiile de votare la alegerile prezidențiale.

Decizia vine în urma contestaţiei formulată de Alianţa Electorală ”UN OM” împotriva Deciziei nr.32/D din 27 septembrie 2019 a Biroului Electoral Central. Anterior, BEC a emis o decizie prin care calitatea de partid politic parlamentar trebuie îndeplinită la momentul completării birourilor electorale județene, ale sectoarelor din București și a biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate.

Astfel, BEC a decis că ALDE și Pro România nu sunt partide politice parlamentare, deoarece nu au grup propriu în cel puțin una dintre Camerele Parlamentului. De calitatea de partid parlamentar depindea prezenţa în secţiile de votare a reprezentanţilor candidaţilor.