Lovitură dură pentru euroscepticul Nigel Farage. S-a desființat grupul politic extremist al britanicului din Parlamentul European

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, a anunțat pe Facebook că grupul politic al euroscepticului Nigel Farage s-a desființat. Concret, "Nigel Farage și Mișcarea 5 Stele din Italia nu au reușit să îndeplinească condiția minimă pentru constituirea unui grup politic în Parlamentul European, anume aceea de a avea europarlamentari din cel puțin un sfert din statele membre".

Redăm postarea eurodeputatului Siegfried Mureșan:

"Vă anunț că grupul extremist al euroscepticului britanic Nigel Farage s-a desființat.

Nigel Farage și Mișcarea 5 Stele din Italia nu au reușit să îndeplinească condiția minimă pentru constituirea unui grup politic în Parlamentul European, anume aceea de a avea europarlamentari din cel puțin un sfert din statele membre.

Grupul nu se va constitui la începutul noii legislaturi. Este o veste bună pentru Europa, este o veste bună pentru toți cei care dorim o Uniune Europeană puternică. Este o veste proastă pentru toți cei care și-au dorit slăbirea Uniunii Europene.

Am fost unul dintre puținii care au spus pe toată durata campaniei electorale că numărul euroscepticilor nu va crește semnificativ în Parlamentul European, că importanța lor va rămâne foarte mică și că extrema dreaptă eurosceptică nu va deveni niciodată o forță politica solidă și coerentă la nivel european.

Extremiștii nu pot să construiască nimic, este foarte bine că alegerile europarlamentare au fost câștigate de forțe proeuropene", a scris Siegfried Mureșan pe Facebook.