Lovitură pentru rusofilul corupt Dodon: Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Parchetului European, SESIZATĂ în cazul ”Bahamas”!


Lovitură pentru rusofilul corupt Dodon: Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Parchetului European, SESIZATĂ în cazul ”Bahamas”!

În condițiile în care Procuratura Generală – prin intermediul șefului ei rusofil, Alexandr Stoianoglo – a refuzat, în termen record!, să ancheteze multiplele și gravele fapte de corupție săvârșite, în formă repetată, de prorusul, socialistul și românofobul Igor Dodon, în ciuda probelor incontestabile, deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) anunță, pe Facebook, că, foarte curând, o va sesiza pe Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al Parchetului European, în vederea declanșării unei anchete serioase și legitime în speța tenebrosului dosar ”Bahamas”, care relevă modul reprobabil în care Dodon, familia sa și socialiștii (PSRM) au fost îndopați cu banii Rusiei.

Precizăm că o astfel de anchetă este posibilă, întrucât R. Moldova este țară asociată a Uniunii Europene.

Podul.ro vă prezintă anunțul lui Iurie Reniță:

”Procuratura e la cheremul lui Dodon

Este incredibilă celeritatea (rapiditatea) cu care Procuratura Generală și cea Anticorupție au examinat Cererea mea pe 17 pagini de anulare a Ordonanței de refuz în începerea urmăririi penale și de clasare a procesului penal nr. 20209249042, avându-i ca protagoniști de Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov în faimosul caz al ‹kuliokului› (pungii). Exemplificăm: pe 22.07.2020 Procuratura Generală înregistrează Cererea mea cu nr.9-8d/20-4824, iar doar la o singură zi distanță (!), pe 23.07.2020, Procuratura Anticorupție deja o respinge ca fiind neîntemeiată, expediindu-mi și un răspuns (nr.7503 din 23.07.2020) cu miros de naftalină sovietică. Pentru bravii noștri procurori de la Procuratura Generală și cea Anticorupție o singură zi a fost suficientă ca să demonstreze că răspunsul la Cererea mea era demult pregătit de consilierii lui Dodon, doar că urma să fie aplicată o semnătură de la Procuratura Anticorupție.

Toată această poveste (cu miros foarte rău) ne demonstrează că Procuratura, care a ‹păpat› milioane de euro de la contribuabilii europeni ca să fie reformată și să devină cu adevărat independentă, a uitat foarte repede de obligațiuni (bineînțeles nu înainte de a înghiți milioanele de la UE!) și a devenit cea mai dependentă de Dodon și de gașca socialistă a acestuia. Între timp v-ați obișnuit să utilizați deja și un vocabular european, dar nicidecum să acționați conform standardelor europene!

În noile circumstanțe, după ce Procuratura Anticorupție a respins Cererea mea doar pentru a-l proteja pe Dodon și pe prietenii lui, mă văd obligat să fac un Demers Oficial către Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi, cu solicitarea examinării integrale a dosarului de corupție și de trădare de patrie, avându-i în calitate de protagoniști pe Dodon, Plahotniuc și Iaralov. Cu atât mai mult cu cât chiar ieri a fost completat integral Parchetul European, acesta devenind pe deplin funcțional. Cei care s-au obișnuit să folosească cu atata iresponsabilitate și ineficientă banii Uniunii Europene, vor trebui să se obișnuiască deopotrivă să dea socoteală în fața unor procurori europeni cu adevărat independenți și echidistanti. Să nu considere ‹kuliokarii› (pungașii) că nu se vor găsi și pentru ei ‹ac de cojoc›!

P.S. Constat cu stupoare că adjunctul interimar al Procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Vasili Levițki, semnează Scrisoarea adresată mie în chirilică. Oare cum a înțeles el textul semnat în limba română? După asemenea isprave ar trebui ca Dodon să-i dea și lui ordinul ‹Gloria Muncii” de Ziua Limbii Române. Chiar l-a meritat!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.