Lovitură TOTALĂ pentru Dragnea și Toader: ultima idee de OUG, dinamitată de CEDO

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a primit vineri, 25 ianuarie, o lovitură totală din partea Forumului Judecătorilor, forul publicând o hotărâre a CEDO care îi taie orice elan în a da OUG vizând rejudecarea dosarelor de la ÎCCJ. Potrivit experiților Forumului, acestă ordonanță de urgență este nejustificată, iar Dragnea nu ar scăpa de condamnarea penală cu acest prilej.

Cristian Băcanu - președintele Comisiei Juridice din cadrul PNL București - a publicat vineri, pe Facebook, o postare privind fragmentul din hotărârea CEDO care îi dinamitează intențiile lui Tudorel Toader. 

Redăm postarea integrală a liberalului:

"Forumul Judecătorilor (cea mai importantă asociație a judecătorilor) a publicat o Hotărâre a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO - fotografia superioară), care arată că Tudorel Toader (fotografia inferioară) NU are nicio justificare să dea Ordonanță de Urgență pentru rejudecarea dosarelor de la Înalta Curte.

"În hotărârea pronunţată la 15 septembrie 2015, în cauza Tsanova-Gecheva c. Bulgariei, nr.43800/12, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a reţinut următoarele: chiar presupunând că desemnarea unui judecător raportor într-un complet de 5 judecători nu a fost efectuată aleatoriu, neexistând alte dovezi ale lipsei de imparțialitate a judecătorilor care alcătuiesc completul, nu rezultă că a fost încălcat dreptul la un proces echitabil".

Noi cetățenii vă mulțumim pentru efort şi curaj domnilor judecători!", a scris avocatul Cristian Băcanu, pe Facebook.