Ludovic Orban, avertisment pentru pro-rușii de la Chișinău: Disponibilitatea de a coopera cu un guvern anti-european va fi foarte mică


Ludovic Orban, avertisment pentru pro-rușii de la Chișinău: Disponibilitatea de a coopera cu un guvern anti-european va fi foarte mică

Premierul Ludovic Orban şi-a exprimat îngrijorarea faţă de demiterea Guvernului de la Chişinău şi a afirmat că disponibilitatea de cooperare cu Republica Moldova va fi foarte mică, dacă nu va exista garanţia învestirii unui guvern pro-european, informează News.ro.

"Avertizăm iniţiatorii moţiunii care a dus la căderea Guvernului că vom privi cu atenţie orice pas ulterior", a spus premierul.

"Am luat act cu profundă îngrijorare de decizia Parlamentului din Republica Moldova de a demite Guvernul Maia Sandu. Guvernul Maia Sandu a reprezentat o garanţie pentru procesul de integrare în Uniunea Europeană pornit de fraţii noştri de dincolo de Prut. Decizia ridică multe semne de întrebare privind evoluţia ulterioară a ţării, Vom continua orice program de susţinere a cetăţenilor din R Moldova, dar dacă nu vom avea garanţia învestirii unui guvern pro european, care să asigure democraţia şi să reprezinte interesele cetăţenilor, disponibilitatea de cooperare va fi foarte mică", a declarat Orban.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.