Ludovic Orban calmează spiritele privind moțiunea după întoarcerea celor doi deputați în PSD: Nu au fost luați în calcul!

Doi deputați care au plecat săptămâna trecută de la PSD către Pro România s-au întors înaintea moțiunii de cenzură în formațiunea Vioricăi Dăncilă. Este vorba despre Horia Nasra și Cornel Itu

CITȚI ȘI: Viorica își întărește forțele înainte de moțiune. Doi deputați s-au întors în PSD, deși plecaseră în urmă cu o săptămână la Pro România

În acest context, președintele PNL Ludovic Orban a declarat că șansele moțiunii de cenzură nu sunt afectate, întrucât cei doi deputați nu erau oricum semnatari ai moțiunii de cenzură și nici nu au fost luați în calcul ca votanți.

"Domnii deputați Itu și Nasra nu au semnat moțiunea de cenzură și niciodată, în calculele noastre, nu au fost considerați ca posibili votanți ai moțiunii de cenzură. Ca atare, nu a fost pierdut niciun vot, nu a existat niciodată în evaluările noastre posibilitatea ca acești doi parlamentari să voteze moțiunea", a declarat Ludovic Orban. 

Totodată, Ludovic Orban a oferit asigurări precizând că mai are promisiuni din partea a încă 10 deputați că vor vota moțiunea. 

"Eu vă spun cum stăm cu calculele astăzi, direct. Noi avem 237 de semnături și până în momentul de față știm doar de un parlamentar care are probleme de sănătate. Mai există dubii asupra a doi parlamentari, dar mai avem promisiuni pentru încă 10 voturi din partea deputaților. Deci chiar dacă se vor pierde acele 3 voturi, cei care vor veni vor compensa și vor asigura succesul moțiunii de cenzură", a adăugat Ludovic Orban.