Ludovic Orban dă de pământ cu Sorina Pintea: "Domnule Tătaru, să o demiteți!"


Ludovic Orban dă de pământ cu Sorina Pintea: "Domnule Tătaru, să o demiteți!"

Premierul Ludovic Orban i-a cerut joi ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să o demită pe Sorina Pintea din fruntea Spitalului Județean Baia Mare, funcție de care șpăgăreasa ține cu dinții pentru a da noi tunuri pe fondul stării de urgență declanșate în contextul epidemiei COVID-19.

Ludovic Orban: Am văzut că preşedintele CJ Maramureş a pus în funcţie o directoare la Spitalul Judeţean. Solicitarea mea e să uzaţi de prerogativele pe care le-aţi dobândit prin ordonanţa adoptată în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă şi să demiteţi dacă este adevărat că acest lucru s-a petrecut, să demiteţi vechiul director care ea revenit asupra demisiei şi care din câte am înţeles s-a numit pe sine director medical.

Nelu Tătaru: Da. Am luat legătura în Maramureș și pregătim procedurile. 

Amintim că Nelu Tătaru a anunţat în data de 3 aprilie că a transferat spitalele din subordinea autorităţilor locale în subordinea Ministerului Sănătăţii.

CITIȚI ȘI: MOTIVELE. De ce se ține cu dinții șpăgăreasa Sorina Pintea de postul de manager al Spitalului Baia Mare! Banii publici și protecția PSD

Mai mult, reiterăm că Sorina Pintea își dăduse demisia, pe 2 martie, din funcția de manager al Spitalului Județean Baia Mare după ce a fost acuzată de DNA de luare de mită în formă continuată, fiind în prezent sub control judiciar. 

CONSULTAȚI ȘI: Documentul TUPEULUI Sorinei Pintea. Șpăgăreasa ne râde în față din viloiul în care stă, revenind la conducerea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare

Anunțul privind retragerea demisiei a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Maramureş, Amalia Babici Man: "Sorina Pintea şi-a depus demisia pe 2 martie şi a fost înregistrată pe 5 martie la Consiliul Judeţean Maramureş. Demisia este un act unilateral, iar demisia unui şef sau al unui manager îşi face efectul după 30 de zile din momentul înregistrării. În tot acest timp, Sorina Pintea a fost manager al SJU Baia Mare pentru că nicio instanţă nu i-a interzis să-şi exercite funcţia. Ea s-a aflat în concediu medical în această perioadă, timp în care a fost înlocuită de directorul medical Vasile Pop. Înainte ca acele 30 de zile de preaviz să expire, Sorin Pintea a transmis o informare către CJ Maramureş, anunţând că renunţă la demisie. CJ a luat act de acest nou document, trimiţându-l spre informare SJU. Sorina Pintea ocupă acest post prin concurs pe perioadă determinată care expiră în toamna acestui an, urmând a fi organizat un nou concurs pentru postul de manager".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.